Travel & Experiences

Zomer hotels in Europa met allure

LXRY list top 5 zomer hotels

We gaan steeds vaker en verder op reis. Wie erbij wilt horen, gaat zo ver mogelijk op vakantie. Dagblad Trouw noemt zelfs het ‘Floortje-Dessing-effect’ als nieuw fenomeen. Gelukkig blijft Europa onverminderd populair en daarom laten we graag onze 5 favoriete zomer hotels zien volgens onze LXRY list. Geheel in luxe stijl uiteraard.

Il Pellicano, Porto Ercole – Italië

La dolce vita in optima forma. Er zijn zelfs twee boeken over het hotel geschreven. Eén door de beroemde Will Self met foto’s van Juergen Teller. Koningin Juliana woonde ooit om de hoek. En Bono is dol op de watermeloencocktails van barman Frederico. Eén minpuntje: wij houden niet van tegelvloeren in de slaapkamer en dat hebben ze hier allemaal. Maar dat is ook het enige. Daarom staat Il Pellicano bij ons op nummer 1.

PELLICANOHOTELS.COM

LXRY-zomer-hotels-Il-pellicano
Gedurende de jaren zestig en zeventig was Il Pellicano zeer in trek bij de internationale jetset, onder wie Charlie Chaplin, Henry Fonda, Emilio Pucci, Gianni Agnelli en Brit Ekland.

Kensho, Mykonos, Griekenland

The new kid on the block. Het is ingericht in ruwe materialen in verschillende wittonen. Alle kamers hebben buiten een eigen jacuzzi, plunge pool of echt zwembad. De spa mag dan onder de grond zitten in een fantastisch futuristisch ingerichte grot, maar hij is werkelijk hemels.

VILLAFELTRINELLI.COM

LXRY-zomer-hotels-Kensho-griekenland
Boven op het hotel is een bar met 360 graden uitzicht op het eiland – fenomenaal!

Lefay Resort & Spa Lago Di Garda – Gardameer Italië

Dit hotel voert een mysterieuze slogan. ‘You don’t have to go far to find yourself.’  Waarschijnlijk heeft een snelle reclamejongen er veel geld voor gevangen, maar waar het op slaat mag Joost weten. Wel een prachtig hotel. Strak en modern, zo ecovriendelijk als maar kan, met overal zicht op het meer. Voor families zijn er Family Suites met twee slaap- en twee badkamers.

LAGODIGARDA.LEFAYRESORTS.COM

lxry-zomer-hotels-gardameer-italie
Het resort is gelegen in het prachtige Riviera dei Limoni, aan de westkust van het Gardameer, te midden van elf hectare heuvelachtig terrein.

 

Hotel De Paris, Monte-Carlo – Monaco

Soms zijn renovaties ergens goed voor. Ik schopte hier ooit in de badkamer de badmat weg die (ik had mijn bril niet op) geen badmat bleek te zijn, maar een keihard tegelmozaïek waardoor ik mijn grote teen brak. Die mozaïeken zijn nu weggerenoveerd.

HOTELDEPARISMONTECARLO.COM

hotel-zomer-hotels-de-paris-lxry
Het hotel heeft een van de grootste wijnkelders ter wereld. Dertien meter onder de grond met een vloeroppervlak van 1.500 vierkante meter. Het duurde van 1864 tot 1874 om de kelder in de rotsen uit te hakken. Hier worden zo’n 550.000 flessen bewaard, waarvan de oudste een Chateau Marquis d’Aligre uit 1835.

 

Marqués De Riscal, Elciego, Spanje

Dit is een wijnhotel van een mooi wijnmerk midden in de wijnstreek. Hoe alcoholisch wil je het hebben? Architect Frank Gehry bouwde in 2006 dit hotel dat eruitziet alsof hij dronken was toen hij het ontwierp. Maar oh, wat kun je hier fantastisch eten en drinken en mijmerend starnakel dronken worden en dan door het personeel te bed worden gelegd met alle zorg en toewijding. Kies de volgende dag het anti-katerontbijt.

HOTEL-MARQUESDERISCAL.COM

lxry-zomer-hotels-Marques-De-Discal-spanje
De 33 kamers en 10 suites zijn ingericht met meubelstukken van de grootste interieurontwerpers, zoals stoelen van Verner Panton, een tafel van Saarinen en creaties van Alvar Aalto.

 

LXRY List is hét naslagwerk voor iedereen die nieuwsgierig is naar schoonheid, ambacht en luxe in de meest brede zin van het woord. De LXRY List is samengesteld door de connaisseurs van het goede leven.

Klik hier om LXRY List te bestellen.