De Titanic onder de cruise-schepen

koning van de zee

‘Titanic’ is met zijn onheilspellende associaties misschien geen goede term. Maar kolossaal is ‘Symphony of the Seas’ in ieder geval wel te noemen. Vanaf april 2017 zal dit drijvende stadsdeel namelijk de zeeën trotseren als het grootste cruiseschip ter wereld. Het project is ontwikkeld door Royal Caribbean International, een internationale speler op het gebied van de exploitatie van cruiseschepen. Het bedrijf beschikt tevens over het eigendom van andere imposante drijfschuiten met eveneens episch klinkende namen als Oasis of the Seas (360 meter), Legend of the Seas (264 meter) en Independence of the Seas (339 meter). Met zijn 362 meter beschikt de Symphony dus slechts over een luttele twee meter meer lengte dan de Oasis of the Seas.

23.000 ton entertainment

De Symphony weegt 23.000 ton, beschikt over 18 dekken, telt 24 liftcabines en heeft een capaciteit om 6780 passagiers te vervoeren, los van 2175 crew members. Het vakantiebolwerk beschikt bovendien over enkele intrigerende innovaties. Denk aan een ‘Bionic Bar’, een café waar je wordt bediend door robots. Ook een is er een Aquatheater (een fontein spektakel à la The Bellagio in Las Vegas) en een wildwater-park met de ‘Ultimate Abyss’, de langste glijbaan die ooit op een cruiseschip is gebouwd. En dat is slechts een greep uit het entertainment aanbod.

debuutronde

Ter gelegenheid bouwt Royal Caribbean momenteel een dramatische nieuwe ‘terminal’ in PortMiami, als aanlegsteiger voor de Symphony. Ook de in 2010 opgeleverde zus Allure of the Seas zal hier huisvesten. Momenteel ligt de Symphony in de STX Shipyard in Frankrijk. De eerste tocht van de Symphony staat al vast: op 21 april 2018 zal hij varen van Barcelona naar Palma de Mallorca, waarna het naar Florence, Pisa, Naples en Capri zal doorreizen. Een fraaie debuut ronde op de Middellandse Zee dus.

Meer Cars & Yachts