Interior & Estate

Luxury living in Amsterdam

Op een historische locatie in de binnenstad van Amsterdam worden twaalf exclusieve woningen aan het water gebouwd. Project Eendraght maakt luxury living in Amsterdam werkelijkheid. Of je nu interesse hebt in een riant appartement of een penthouse. Eendraght en Studio Piet Boon hebben in samenwerking drie inspirerende interieurvoorstellen ontworpen. LXRY vertelt je graag meer over dit upcoming project.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: Eendraght

Een stukje geschiedenis

In de Gouden Eeuw werden drie Oostelijke Eilanden aangelegd. Oostenburg behoort tot één van die drie eilanden. Tijdens het VOC-tijdperk zocht men ruimte voor de schepen, pal naast de Amsterdamse binnenstad, maar wel aan het IJ. Ruim twee eeuwen lang waren de Pakhuizen op de Oostelijke Eilanden de thuisbasis voor export.

Rond 1800 brak het industriële tijdperk aan en werd hout vervangen voor staal. Een bloeiende periode, die rond de jaren ’70 Oostenburg helaas veranderde in een lege en onbewoonde vlakte. Een groot deel van de oude werkplaatsen en kantoren is verdwenen, maar de historische kern bleef bewaard: de 19e-eeuwse Van Gendthallen, de monumentale Werkspoorhal uit 1929, de oude kademuren en de kraanbokken van Werkspoor.

Anno 2020 krijgt Oostenburg dankzij Project Eendraght weer een mooie woonbestemming. De naam is een eerbetoon aan Nederlands VOC jachtschip: De Eendraght.

Eigen grond

Pal aan de Oostenburgerdwarsstraat vind je Eendraght: het chique appartementsgebouw, bestaande uit twaalf woningen met een zeer sublieme afwerking. Zo is er ruimte voor een sloep onder het gebouw en ben je zo varende op de Amsterdamse grachten. Ook is er via een autolift beschikking tot meerdere parkeerplekken per woning. Het penthouse is zelfs voorzien van een dakterras en zwembad. Rust en ruimte is wat je hier vindt en dit allemaal op eigen grond.

Studio Piet Boon

Voor Eendraght heeft Studio Piet Boon drie verschillende interieur concepten ontworpen, gebaseerd op drie verschillende kleurenpaletten, van lichtplan tot keuken en van vloeren tot meubels. Van layout tot materialisatie, als potentiële koper hoef je met een ontwerp van Piet Boon niet meer na te denken. Elk ontwerp kan tevens aangepast worden aan ieder zijn wensen.

Voor meer informatie neem een kijkje op de website van Eendraght.