Winston’s favoriet: 1 Store Cornelis Schuyt

Italianen hebben al sinds heugenis een voorsprong op het gebied van mode, stijl en kwaliteit. Zo ook Carlo Ferilli, voormalig agent van Replay in de Benelux. LXRY sprak de succesvolle ondernemer in zijn winkel ‘1 Store’ aan de Cornelis Schuytstraat voor de nieuwste editie van LXRY Magazine. Hieronder alvast een voorproefje.

privéjet

1 Store is geen willekeurige keuze, de mondaine herenmodezaak is immers favoriet van gasthoofdredacteur Winston Gerschtanowitz. Eigenaar Carlo bewaart mooie herinneringen aan hem. Zo belandden ze ooit samen in een privévliegtuig.“Toen Winston nog in Goudkust speelde en in de boyband 4Fun zat, sponsorde ik de jongens met kleding van Replay. Winston was echt zo’n snelle stadsjongen, heel sociaal. Zo’n zes of zeven jaar geleden zijn we voor RTL Boulevard met zijn vrouw Renate en Fiona Hering naar het hoofdkantoor van Replay in Italië gevlogen met een privéjet die ik had gehuurd. Het werd een lollige happening die een beetje uit de hand liep.”

prada

Carlo Ferilli verhuisde als jonge twintiger naar Nederland en contrasteerde al snel met het modebeeld: “Ik vond Nederland vanaf het begin heel leuk: veel gezelligheid, fijne mensen, mooie vrouwen. Maar met mijn Prada-schoenen stak ik bij de meesten af. Hollanders begrepen niet wat Prada überhaupt was en waarom ik er 300 gulden aan zou besteden. Het land liep zwaar achter op de mode; anno 1980 hingen er bij wijze van spreken nog klompen voor de winkelramen.”  Na enkele tumultueuze Replay-jaren begon Carlo aan een nieuwe weg. “Het kostte moeite om op te krabbelen – ga jezelf op je 53e maar eens opnieuw uitvinden. (…) Zo begon ik met een eigen zaak: ‘1’ op de Cornelis Schuytstraat. Het is geen ‘blingblingstore’, maar een cultwinkel met een casual chic niveau. In het interieur vind je plafondplaten uit een Amerikaanse winkel en een vloer uit een Italiaanse brasserie uit de jaren ’20. Alles loopt hier binnen, van voetballer tot de Koninklijke Familie.”

Het volgende avontuur is Restaurant Ferilli’s, waar Carlo zijn vertrouwde clientèle graag voorziet van goed Italiaans eten. “Authentiek Italiaans eten met echte gastvrijheid, dat mist hier nog enigszins.” LXRY is benieuwd. Het volledige interview vind je in LXRY magazine #28, hier te bestellen.

Meer Beauty & Fashion