People & Finance

Het gouden duo van Wanrooij Gallery

Art experience

Onlangs openden Martijn en Anja Wanrooij een nieuwe locatie van Wanrooij Gallery aan de KNSM-laan. Martijn: “Wij willen af van just the white cube en veel verder gaan dan alleen wat kunst in je galerie ophangen. Kunstenaars krijgen van ons de kans om het ultieme te showen. We willen er een beleving van maken, denk aan 3D-kunst, het interactieve… Het moet een experience worden.” In het gebouw openen ze ook een conceptstore waar high-end releases worden verkocht. “Die kunnen met kunst te maken te hebben, maar bijvoorbeeld ook met design, fashion… Wij proberen driehoeken te maken, samenwerkingen aan te gaan met topmerken.”

Design district

Martijn: “Op het KNSM-eiland vind je veel design, interieur, kunst. Denk aan Pols Potten, Sissy-Boy, Bulthaup, Rademakers Gallery… Wij willen dat dit gebied uitgroeit tot een soort Amsterdam Design District. Daar zullen wij ons in elk geval sterk voor maken, met het Miami Design District als voorbeeld.” Anja: “Aan de achterkant hebben wij de beschikking over een enorme hal, waar we beurzen kunnen organiseren, fashion shows… De mogelijkheden zijn oneindig.”

Het geheim van het gouden duo

Anja: “Wij zijn een beetje het gouden duo samen. Ik ben meer op de achtergrond, Martijn is het gezicht van de galerie.” Maar wat is het geheim achter het succes? Anja en Martijn vertellen meer in het interview in LXRY Magazine #33. Hier kun je ook hun favoriete adresjes, definitie van luxe, droomvakantie en andere LXRY tips vinden. LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.

Wanrooijgallery.com