Het nieuwste zeiljacht van Wally

monaco

Wally is in 2017 van wal gestoken met een bijzonder nieuw vaartuig. Het van oorsprong in Monaco gevestigde botenbedrijf lanceerde onlangs namelijk het concept van het nieuwste jacht, de Wally 93. En we verklappen alvast een fun fact: het is – net als veel bijzondere schepen – gebouwd door een Nederlands bedrijf

cruiser-racer

De Wally 93 is een cruiser-racer, wat wil zeggen dat het een model is dat gebouwd is om langere afstanden te varen. Cruiser jachten hebben doorgaans (meer dan) genoeg ruimte om permanent te bewonen, maar vragen wel continu om de aanwezigheid van een crew. Het zeiljacht heeft een bijzonder groot achtersteven en biedt door zijn gestroomlijnde vorm en lichte gewicht qua snelheid de ultieme ervaring in high performance zeilen. Luca Bassani, de oprichter en CEO van Wally noemt het: “Een jacht om op het eerste gezicht verliefd op te worden.”

Hollands tintje

Aan het roer van het productieproces van dit minimalistische ontwerp stond Judel Vrolijk, een scheepsbouwbedrijf uit Hamburg. Deze werd in 1978 opgericht door de twee Delftse studenten Rolf E. Vrolijk and Fietje Judel. Oprichter Rolf Vrolijk zegt over het schip: “Wally biedt de ultieme synthese tussen een jacht voor de langere tochten, als een competitief racemonster.” Het zeilschip heeft verder een lengte van 38,30 meter, een diepgang van 4,5 tot 6,2 meter (afhankelijk van of de kiel naar boven of naar beneden staat), en biedt comfort voor 6 personen exclusief 2 bemanningsleden. Verder beschikt het over een nieuw type dek dat het centrale cockpit gedeelte camoufleert. Met deze elegante toepassing vormt het jacht optisch gezien één geheel.
De klant zal echter nog tot de zomer van 2018 moeten wachten, dan is de bouw naar verwachting afgerond.

 

Meer Cars & Yachts