Interior & Estate

"Wij zijn het Gooi"

"Ik kijk wel even op Funda." Een veelgehoorde zin voor woningzoekenden, maar weet dat niet het complete aanbod daarop staat. In een interview in LXRY magazine 36 met eigenaar-Register makelaar en taxateur Jacques Walch lees je het succesverhaal van Voorma en Walch. Niet voor niets werd 'de makelaar in geluk' verkozen tot de Genius van 2018.

Tekst: Susan Poeder
Portretfotografie: John van Helvert & GoedFolk
Interview: Bart-Jan Brouwer

Jacques Walch begon ooit in de politiek, maar kreeg van ‘Opa’ Voorma een aanbod om de zaak over te nemen, samen met zijn kleinzoon. Zo begon hij samen met Gerbrand Voorma in 1982 in de makelaardij, die inmiddels al een half eeuw aan het Gooi was verbonden.

Geestelijke ejaculatie

“Elke keer als ik een transactie doe, of het nu 2 ton of 15 miljoen is, is het en geestelijke ejaculatie… En dan gaat het niet zozeer om de handtekening, maar om de handshake. Dat verkopers en kopers blij zijn” aldus Jacques. Het klinkt misschien klefferig, maar Jacques ziet zichzelf als een makelaar in geluk. Onder zijn mail-handtekening staat:

“Kijk wat je bindt, niet wat je scheidt”

“Mensen kijken alleen maar naar wat de verschillen zijn. Kijk naar wat je bindt! Wij doen op jaarbasis wel dertig echtscheiding gerelateerde transacties waarvan ik zeg: 60 procent is gewoon onnodig.”

Voorma en Walch op Masters of LXRY – Genius Edition

Jacques Walch werd deze editie verkozen tot dé Genius van 2018 vanwege zijn vindingrijkheid, genialiteit, doortastendheid, kwaliteit, cijfers en service. De stand van Voorma en Walch – ontworpen in samenwerking met Jan des Bouvrie – vormde een centrale ontmoetingsplek op Masters of LXRY voor relaties uit het Gooi.

 

HELLO GENIUS

Ben je nieuwsgierig naar het complete interview met Jacques Walch? De rest van zijn verhaal lees je in het gloednieuwe magazine #36. Daarnaast lees je ook het interview met Anne-Claire Winkelhagen, die samen met Jacques in Blaricum een kantoorpand heeft om werk als interieurontwerpster te kunnen presenteren.

Het magazine kun je kopen via de onderstaande button. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 36