People & Finance

In gesprek met: Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko

Hun levensroutes

Victoria Koblenko (1980) en Evgeniy Levchenko (1978) legden dezelfde route af, van Oekraïne naar Nederland, maar wel over heel verschillende paden. Die kruisten elkaar in 2003. Sindsdien gaan ze hand in hand verder, maar wel ieder met een eigen leven. LXRY sprak hen over de pieken en dalen in hun leven en relatie.

Achtergrondverhalen Vic & Lev

Vic en Lev hebben beide een achtergrond in Oekraïne. Vic: ‘’Ik was enig kind. Mijn moeder gaf les op het conservatorium en mijn vader had een eigen zaak. Mijn vader was een van de eersten die zich gingen bezighouden met een markteconomie.’’ Op haar twaalfde is zij verhuisd naar Nederland. ‘’De Sovjet-Unie viel uit elkaar en mijn ouders grepen de kans aan om een zo vrij mogelijke toekomst voor ons veilig te stellen.’’

Lev: ‘’Ik ben geboren en getogen in Kostjantynivka, een industriestad in het Donetsbekken, waar nu, ik kan het niet anders noemen, oorlog aan de gang is. Dat doet mij pijn. Een heel trieste en pijnlijke situatie, die bij mij veel woede opwekt.’’ Ook heeft Levchenko een harde jeugd meegemaakt. ‘’Ik herinner me dat wij nooit goede schoenen hadden, altijd schoenen met gaten. Ik weet nog dat ik ’s winters naar school ging en dat mijn voeten zo bevroren waren dat ik krom liep om ze enigszins warm te houden.’’

De belangrijke dingen in het leven

Ze hebben allebei een succesvolle carrière. De komst van hun zoon heeft de actrice en de voetballer dichter bij elkaar gebracht. Vic: ‘’Het krijgen van een baby was voor ons het bewijs dat wij veel meer hebben dan dat het alleen maar spannend moet zijn.’’ Lev: ‘’Als je een kind krijgt, zie je een andere kant van je relatie. Ik denk dat wij sindsdien veel rustiger met elkaar kunnen praten, zonder dat wij het altijd met elkaar eens zijn.’’

Koblenko en Levchenko denken aan het belang van hun zoontje Kiy, maar wat willen ze hem meegeven in dit leven? Vic: ‘’Dat weinig dingen in het leven zo belangrijk zijn als loyaliteit naar je dierbaren, je vrienden en vooral ook luisteren naar je intuïtie. Ik denk dat dat ook de grootste uitdaging in je leven is: dat je opzoek moet gaan naar de beste versie van jezelf binnen de omgeving waar je op dat moment verkeert.’’

LXRY magazine #34

Ben je benieuwd naar het volledige interview? LXRY Magazine #34 is nu te bestellen in de shop. Vanaf 21 juni ook verkrijgbaar in de winkel!

Tekst Bart-Jan Brouwer | Story & fotografie Rahi Rezvani