People & Finance

Victor Mids - de illusionist die goochelen weer sexy maakt

Victor Middelkoop, beter bekend als Victor Mids, is arts en illusionist en tevens succesvol als televisiemaker. Samen met zijn jeugdvriend Oscar Verpoort bedacht hij het populaire tv-programma Mindf*ck: een goochelprogramma met een wetenschappelijk insteek. En passant bracht hij ook een boek uit dat ruim honderdduizend keer over de toonbank ging. Irene van de Laar ontmoet Victor - de man die goochelen weer sexy maakte - in de A'DAM Toren vlak na zijn reeks uitverkochte theatershows.

“Ik had altijd de ambitie om arts te worden. Ik kom uit een gezin waar het normaal was om te gaan studeren. Het kwam in eerste instantie niet in mij op om van mijn goochelhobby mijn vak te maken. Ik ben in 2013 afgestudeerd in Geneeskunde.”

Door zijn studie geneeskunde weet Victor Mids hoe hij wetenschappelijk moet nadenken. Hij weet als geen ander hoe het lichaam in elkaar steekt. Het is voor hem de kunst om steeds meer verbanden te leggen tussen het illusionisme en de medische wetenschap. “Enerzijds wil ik entertainen, maar ook inzichtelijk maken wat we kunnen leren van illusies. Hoe werkt ons brein? Hoe makkelijk zijn we af te leiden?”

Nederland, Amsterdam, 16 November 2018 Portret van de Nederlandse Illusionist Victor Mids

HELLO GENIUS

Wil je meer weten over deze bijzondere illusionist? De rest van zijn opmerkelijke verhaal lees je in het gloednieuwe magazine #36. Het magazine kun je kopen via de onderstaande button. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 36