Een veilige koptelefoon voor wintersport

risky-ski-business

Veel sporters houden wel van een muziekje op de achtergrond van hun prestaties. Hardlopers, fietsers, ze maken gretig gebruik van de opzwepende invloeden van een dancebeat, vrolijk jaren ’80 nummer of ontspannen cooling down saxofoonsolo. Ook tijdens de wintersport zien we geregeld skiërs en snowboarders een koptelefoon opzetten zodra ze de skilift uitstappen. Maar dat ene Calvin Harris-nummer mag dan wel de ideale soundtrack zijn voor jouw perfecte afdaling, het geeft altijd risico’s. Je omgevingsgeluid wordt immers gedempt. Zoiets heeft logischerwijs vele risico’s tot gevolg. Welnu, deze gadget is de oplossing: een speaker-loze koptelefoon. Dat klinkt misschien als een auto zonder wielen, maar het is wel degelijk mogelijk.

hoe werkt het?

Aftershokz heeft enkele innovatieve koptelefoons op de markt gebracht die muziek afspelen zonder speakers. Via de zogenaamde bone conduction technology wordt het geluid niet in het oor afgespeeld en – bijzonder genoeg – zelfs niet op de oren gezet. In plaats daarvan wordt het apparaat direct op de jukbeenderen, bij de gehoorbenen geplaatst. De transducers creëren met een elektrische spanning een ultrasone geluidsgolf die via het kaakbeen worden doorgegeven. Hierdoor bereikt het geluid alsnog het inwendige oor zonder dat het trommelvlies wordt belast. De oren zijn daardoor vrij om alsnog de omgevingsfactoren waar te nemen. En ja, dat levert nog steeds superieure audiokwaliteit op met een diepe bas weergave.

anti-sneeuw, helm en bluetooth

De titanium apparaten van Aftershokz hebben nog meer praktische eigenschappen. In plaats van standaard koptelefoons, die om het hoofd zijn geplaatst, zitten ze namelijk om de nek van de drager. Dat zorgt ervoor dat je ook met een helm op prima muziek kunt luisteren. Ook hoef je niet te vrezen dat de luxe apparaten direct bezwijken bij het eerste toefje sneeuw. Dankzij de speciale coating neem je het apparaat gerust mee de piste op. De meeste modellen zijn uitgerust met Bluetooth, waardoor je dus niet eens een kabel nodig hebt die je tijdens alle mooie moves in de weg kan zitten. Tot slot, ook niet onbelangrijk :de Aftershokz zijn in verschillende kleuren leverbaar.

LXRY is nu al fan. Klik op de foto’s om deze gadget te bekijken.

Meer Tech & Gadgets