Art & Design

Gloednieuwe fotoserie Erwin Olaf in Gemeentemuseum Den Haag

Tijdens de grote dubbeltentoonstelling van Erwin Olaf in Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag (16 februari – 12 mei 2019) zal gloednieuw werk te zien zijn dat Erwin Olaf dit najaar in Palm Springs (VS) maakte. De fotoserie Palm Springs vormt een drieluik met de series Berlijn (2012) en Shanghai (2017). De drie series zullen te zien zijn in het Gemeentemuseum – de tentoonstelling die zich richt op het vrije werk van Olaf vanaf het jaar 2000. Palm Springs beleeft hier de première.

Erwin Olaf reisde voor deze laatste serie van het drieluik naar de Verenigde Staten, naar de stad Palm Springs in Californië. Hij bracht hier enkele weken door in het najaar van 2018, terwijl de plannen voor de inrichting van de dubbeltentoonstelling al bijna rond waren. Erwin Olaf: “Voorafgaand aan de reis was ik al lange tijd bezig met het concept, maar je weet natuurlijk nooit of het zo uitpakt als je voor ogen hebt. De vibe ter plekke voelde goed, maar toen ik terug was en in mijn studio de eerste resultaten bekeek wist ik het zeker: het drieluik is rond. Ik heb het meteen aan de conservator Wim van Sinderen laten zien. Samen waren we het eens: dit werk moét een plek krijgen in de dubbeltentoonstelling”.

Erwin Olaf, Chessmen, XVII, 1988 © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery

Erwin Olaf, Palm Springs, The Family Visit, Portrait #1 (The Niece), 2018, digitale C-print © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery.

Campagnebeeld

Met trots presenteren Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag een van de portretten uit de serie Palm Springs – Palm Springs, The Family Visit, Portrait #1 (The Niece) – als het nieuwe campagnebeeld voor de dubbeltentoonstelling. De andere werken uit de serie blijven voorlopig nog een verrassing. Vanaf 16 februari 2019 kan iedereen maar liefst 10 fotowerken uit Palm Springs bewonderen in het Gemeentemuseum.

Generation Wealth

Ook interessant in Gemeentemuseum Den Haag: de expositie Generation Wealth van Lauren Greendfield. Deze tentoonstelling is nog tot 3 februari te zien. LXRY TV bracht vorig jaar en bezoek en sprak met Lauren Greenfield.