Top trending: The Great Wall met Matt Damon

made in china

Trending op Twitter: de nieuwe film The Great Wall beleeft op 2 februari 2017 zijn Nederlandse première. Het historische epos van Universal Studios is geregisseerd door Zhang Yimou. Deze filmmaker kennen we als de grondlegger van grote Chinese cinema met films als Hero, The House of Flying Daggers en The Curse of the Golden Flower. Bijzonder is het budget van €138.000.000, waarmee The Great Wall zich de duurste Chinese film aller tijden mag noemen. Toch heeft het spektakel inmiddels alleen al € 196.000.000 opgestreken in het Oriëntaalse continent.

Verhaal

Zoals de titel van deze avonturen-fantasyfilm voorspelt, draait het verhaal om het grootste bouwwerk aller tijden, de Chinese Muur. De plot focust zich op de Europese huursoldaat William. Tijdens een spannende expeditie worden hij en zijn compagnons gevangen genomen door het Chinese leger en opgesloten in de Muur. Hierna raken ze verstrengeld in een gevecht tegen brute monsters die de Chinese samenleving bedreigen.

matt. damon.

De hoofdrol van The Great Wall wordt vertolkt door Matt Damon. Het grote publiek kent de Amerikaanse acteur uit kassuccessen van hetzelfde formaat. Denk bijvoorbeeld aan deThe Bourne-filmreeks, Ocean’s Eleven en The Martian. Cinefielen herinneren zijn naam vooral door het Oscar-winnende script dat hij schreef met ‘BFF’ Ben Affleck. Of zijn weergaloze performance in The Talented Mr. Ripley. Maar behalve deze doorgewinterde filmster zijn in The Great Wall onder andere Jing Tian (The Warring States), Pedro Pascal (Game of Thrones) en Willem Dafoe (Platoon) te bewonderen.

controverse

De casting zorgde wel voor de nodige controverse. Critici spreken van een onjuiste representatie. Een westerse acteur wordt namelijk als held van een historisch verhaal over China gepositioneerd. Woordvoerders van Universal Studios reageerden met de stelling dat er juist sprake is van een gevarieerde schare aan etniciteit. Hoe dan ook, The Great Wall krijgt inmiddels meer dan genoeg aandacht. Met zijn sterrencast en sensationele trailer lijkt een hoog bioscoopgehalte niet te ontbreken.

première

The Great Wall gaat in de Verenigde Staten pas op 17 februari in première. De eerste opening was in China op 15 december. Vanaf 2 februari kunnen we het spektakel zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder de trailer.

Meer Media & Entertainment