Media & Entertainment

Top Trending: Netflix strikt topregisseur Martin Scorsese

8,83 miljard omzet

Het succes van streaming dienst Netflix is ronduit ongekend. In 2016 boekte het een winst van maar liefst 8,83 miljard dollar (8,4 miljard euro). Geen wonder. Want zelfs de grootste scepticus kan de knappe werkwijze van het Amerikaanse bedrijf niet ontkennen. Het medium weet genadeloos te slalommen langs film- en televisierechten door zelfstandig de mooiste producties te leveren. Zie bijvoorbeeld het veelgeprezen The Crown, dat in november 2016 verscheen als duurste televisieserie ooit gemaakt. De beginnende serie bedroeg maar liefst € 137.000.000, waarmee het weergaloze epos van HBO’s Game of Thrones werd afgetroefd. Verdere pareltjes onder de ‘Netflix originals‘ zijn Narcos, Marco Polo, Flaked en uiteraard House of Cards. Deze week werd nota bene bekend dat het bedrijf een mijlpaal bereikt met het binnenhalen van topregisseur Martin Scorsese.

Filmgeschiedenis

De nieuwe productie van Netflix & Scorsese zal niet in de bioscopen, maar op de streaming dienst verschijnen. Een grote kans op een nieuwe hit uit eigen huize. Het is in ieder geval genoeg reden voor interesse vanuit het publiek. De kans is namelijk klein dat je geen film van Martin Scorsese hebt gezien. De 74-jarige regisseur uit Queens kennen we allemaal door werken als Taxi Driver, Goodfellas, Gangs of New York, The Departed en The Wolf of Wall Street. Hij staat er om bekend veelvuldig samen te werken met Leonardo DiCaprio. Het is overigens niet de eerste keer dat een belangrijke regisseur zijn diensten aan Netflix verbindt. In de zomer van 2016 boekte het medium groot succes met de spectaculaire jaren ’70-musicalserie The Get Down geregisseerd door Baz Luhrman.

Reunie met Robert de Niro

Scorsese zal aan het roer staan van de film The Irishman, een film die oorspronkelijk door Paramount Studios geproduceerd zou worden. Naar verluid heeft Netflix flink in de buidel moeten tasten voor de rechten, maar het precieze bedrag blijft een mysterie. De hoofdrol zal worden vertolkt door niemand minder dan filmster Robert De Niro. Een mooie reünie, want als er één acteur is die nog vaker dan Leonardo in een Scorsese-film heeft gespeeld, dan is het wel De Niro. In totaal verscheen hij in maar liefst acht films van de regisseur, waaronder meesterwerken als Taxi Driver en Casino. Ook bijzonder is, dat 73-jarige acteur jaren jonger gemaakt zal worden met dezelfde maquillage-technieken die werden toegepast in The Curious Case Of Benjamin Button.