Media & Entertainment

Top trending: Het vliegbrevet van Harrison Ford

Sir Eastwood. you may depart.

We zijn ons bewust dat beroemdheden zich niet laten meevoeren met de plebejers bij de incheckbalies. Dikwijls nemen ze plaats tussen de leren banken, mahoniehouten tafels en donzen slaapkamercabines van hun eigen privévliegtuigen. Maar voor een aantal van hen, is dat niet genoeg. Sommige van deze celebrities kruipen liever zelf achter het stuur dan dat ze zich met een glas likeur en oogmasker terugtrekken. Die hebben in hun overladen agenda klaarblijkelijk nog de tijd gevonden om zich te laten bijscholen tot piloot.

Harrison Ford’s vliegbrevet

Zo ook Harrison Ford. Op de James Bond- na kan zijn vertolking van Indiana Jones waarschijnlijk gezien worden als één van de meest heldhaftige mannenrollen in een filmreeks. Met deze prominente plek in de mediageschiedenis, respectabele vastgoedportefeuille en bevoegdheid om een eigen vliegtuig te besturen, lijkt de Amerikaanse acteur alle jongensdromen te hebben bereikt. Maar, wat blijkt, de 74-jarige acteur staat op het punt om eventueel zijn vliegbrevet te verliezen. Op maandag 13 februari 2017 landde Ford per ongeluk op de verkeerde baan van John Wayne Airport in Orange County, Californië. Hierdoor kwam zijn toestel volgens luchtvaartautoriteit FAA ‘gevaarlijk dichtbij’ een taxiënd passagiersvliegtuig met 110 mensen aan boord. De Hollywood-legende was ondanks de correcte instructies van de luchtverkeersleiding namelijk op een taxibaan geland. De FAA onderzoekt het voorval nader.

Wie nog meer?

Het nieuws van Harrison is inmiddels trending op Twitter en is een fikse waarschuwing. Want ongeacht je status, dien je uiteraard altijd de luchtvaartregels te hanteren. LXRY zette op een rij welke beroemdheden eigenlijk nog meer geregeld de cockpit in stappen. Ben jij benieuwd wie er nog meer in pilotentenue zijn eigen toestel op 12 kilometer hoogte rondvliegt? Scroll dan naar beneden.