Travel & Experiences

Travel: Een roadtrip door Texas

Tussen kunst en cowboys

Texas, de staat in het uiterste zuiden van de Verenigde Staten, blijkt niet alleen te draaien om cowboys en paarden, maar ook om kunst, sophisticated hotels en een verfijnde keuken. LXRY’s Harmke Kraak en Esther Quelle dompelen zich onder in het Wilde Westen anno nu, waar weelde het wilde verdrongen heeft.

Een roadtrip van uitersten

Een roadtrip door Texas levert de wildste avonturen en mooiste adresjes op. In Fort Worth, de stad van de uitersten drijven cowboys elke ochtend te paard een kudde Texas Longhorns door de straten om ze te laten grazen in de wei. De dieren hebben extreem brede hoorns en stammen rechtstreeks af van de runderen die de Spaanse kolonisten meebrachten. In vaste formatie trekt de stoet cowboys en vee langs het toegestroomde publiek. Een stuk verderop ligt er tussen de bossen bij Graham de Wildcatter Ranch verscholen. Het enorme terrein van Wildcatter Ranch omvat paardenstallen en een veestapel. De reis eindigt in het kosmopolitsche Dallas met blikvangers als de witte tuibrug van Calatrava en de ranke Reunion Tower, met bovenin een rondzwaaiend restaurant.

Topadressen in Texas

Benieuwd naar het volledige artikel en de mooiste adressen van Texas? Lees het in LXRY Magazine #32. LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Hieronder vast een voorproefje.

Tekst: Harmke kraak | Fotografie: Esther Quelle | Met dank aan alamo.nl