Het paradijselijke La Digue

island vibe

Voor de ultieme vakantie uit de ‘witte zandstrand, turquoise zee’-categorie, ben je bij het kleine eiland La Digue aan het juiste adres. Na Mahé en Praslin, is dit de kleinste van de drie bewoonde eilanden van de Seychellen, officieel de Republiek der Seychellen. De meer dan 115-eilanden tellende archipel op 1600 kilometer ten oosten van Afrika is een geliefde plek als zonnige en luxe retraite. De afwisselende eilanden staan erom bekend zowel zonaanbidders als avonturiers te bekoren. Want behalve luxe resorts, die een volledig eiland in beslag nemen, zijn er genoeg bijzondere fietsroutes en koraalriffen te ontdekken. Voor zo’n bijzondere reis, met een relaxte island vibe is La Digue de ideale bestemming. Niet voor niets is het te vinden in de categorie LXRY Experiences van de LXRY List.

mooiste strand ter wereld?

Op La Digue wonen slechts 2000 mensen. Het eiland beschikt niet over een vliegveld, McDonald’s, of andere ijkpunten die je herinneren aan de westerse wereld. Wat dan wel? Die typerende en bewonderde witte zandkorrels en fotogenieke heldere wateren. Met een paar schildpadden, krabben, palmbomen en vriendelijke heren die kokosnoten verkopen. En natuurlijk hotels zoals het Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa en Constance Ephelia Resort. De provisorische wegen tellen slechts een handjevol auto’s. Het meestgebruikte voertuig is de fiets. De enige manier om deze kalme stip aan de horizon te bezoeken, is per boot vanaf Mahé of Praslin. Maar eenmaal gearriveerd, stuit je op een reeks iconische stranden. De belangrijkste parel is de Anse Source d’Argent: volgens velen beschouwd als het mooiste strand ter wereld. Op deze plek zijn dan ook meerdere filmscènes opgenomen, onder andere die uit het beroemde Cast Away met Tom Hanks van Robert Zemeckis.

LXRY LIST

Twee jaar geleden ontstond het idee om het meest prestigieuze en luxueuze boek in de wereld uit te geven. Om een gids te lanceren voor liefhebbers van het beste vakmanschap, design en uitmuntendheid voorhanden. De LXRY List is het resultaat. In deze collector’s editie worden de beste luxueuze adressen, producten en ervaringen gepresenteerd. Deze is uitgegeven door de luxe lifestyle-experts van LXRY Media Group. Bekend van Europese grootste premium lifestyle event Masters of LXRY en LXRY Magazine.

De LXRY List is hier te bestellen

Meer Travel & Experiences