Travel & Experiences

Top 3: to do in New York City

Welcome to New York City

What to do in het drukke New York City…Hieronder een top 3 lijst met de meest leukste dingen om te doen tijdens je trip in New York City. Times flies when you’re having fun!

Cooperhewitt museum

Cooper Hewitt Museum is het enige museum met zowel historische als hedendaagse kunst. Het museum is in bezit van meer dan 21.000 exclusieve objecten verspreid over 30 eeuwen. Uniek is dat dat de collecties in teken staan van het verbeteren van de wereld. In de verschillende galerijen vind je de meeste inspirerende tentoonstellingen. Daarnaast zorgen de energieke medewerkers voor een geweldige leerzame ervaring bij Cooper Hewitt. Ook is de hele collectie gedigitaliseerd, zodat er online ook kan worden genoten van de volledige collectie.

www.Cooperhewittmuseum.com 

Whitney museum

Whitney Museum toont 20ste eeuwse en hedendaagse kunst van nog in leven zijnde Amerikaanse kunstenaars. Beeldhouwer Gertrude Vanderbilt Whitney besloot in 1930 dat de kunst van levende Amerikaanse kunstenaars een plekje moest krijgen en noemde dit unieke museum vol hedendaagse kunst gewoon naar zichzelf.
Het museum is – net als de gemiddelde New Yorker – vaak verhuist. Zo verhuisde het Whitney in 2015 naar een industriële buurt, vlakbij de high line en de Hudson River. Het nieuwe gebouw is ontworpen door de architect: Renzo Piano. Daarbij kun je genieten van prachtige galerijen en kijken naar de buitententoonstellingen op het terras met een indrukwekkende uitzicht.

www.whitneymuseum.com

Carnegie Hall

Carnegie Hall opende in 1891, toentertijd waren er al verschillende muziekelementen te horen: Van Tsjaikovski, Dovorak en Bartok tot aan The Beatles. De verschillende muziek genres werden vertegenwoordigd door de beste en meest inspirerende artiesten wereldwijd. Het nationale historische gebouw is ontworpen door de architect: William Burnet Tuthill. Ondanks zijn gebrek aan ervaring, ontworp Tuthill toch een elegant gebouw. Ontdek de geweldige artiesten en geniet van de onvergetelijk optredens. Carnegie Hall is de perfecte plek om een muzikale en inspirerende avond te beleven.

www.carnegiehall.com