Top trending: onthulling van de Samsung S8

samsung unpacked

De geruchtenmachine van de Galaxy S8 liep de afgelopen maanden op volle toeren. Maar op woensdag 29 maart 2017 kwamen de speculaties tot een einde. Klokslag 17:00 werd officieel het nieuwe paradepaardje van de Koreaanse elektronicagigant aangekondigd. De lancering vond plaats tijdens het evenement Samsung Unpacked in New York. Geheel tegen de traditie in, want Samsung plant zijn lanceringen doorgaans op het Mobile World Congress in Barcelona.

what’s new?

De S8 is voorzien van een infinity display. Deze heeft een grootte van 5.8 inch en vult vrijwel het complete scherm. Behalve een esthetische toevoeging belooft deze feature een nieuwe dimensie te geven aan foto’s en video’s. Het relatief grote scherm geeft bovendien de mogelijkheid om meerdere windows tegelijkertijd geopend te hebben staan. De nieuwe software biedt hierbij de mogelijkheid om zelf te kunnen kiezen welk deel van het scherm wordt getoond. Verder kent de S8 een relatief compacte behuizing. Een andere bijzondere eigenschap is de veelbelovende Bixby-software, een stemgestuurde assistent van geavanceerd niveau in vergelijking met andere assistenten (zoals het welbekende Siri). De Galaxy S8 verschijnt in een reeks aan kleuren, waaronder Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver. Het toestel heeft een werkgeheugen van 4 GB ram en wordt standaard geleverd met een opslagcapaciteit van 64 GB.

€ 100 extra

Zoals gebruikelijk bij Samsung, wordt er naast het nieuwe spektakelstuk ook een grotere broer aangekondigd. Naast de S8 werd derhalve ook de Galaxy S8 Plus gepresenteerd. Deze is uitgerust met een 6,2 inch-scherm en groter accuvermogen. Opvallend feit is ten slotte dat Samsung, na het succes van de S7, de prijs van de S8 met €100,- heeft getild naar €899-. Vooroplopende gadget-pioniers zullen nog een maand moeten wachten, de eerste Samsung Galaxy S8-toestellen zijn 24 april leverbaar in Nederland en België.

Na maanden van spanning en Internet-speculaties zijn de Samsung Galaxy S8 en S8+ gepresenteerd. Vanwege hun Note 7 debacle, hadden de Koreanen wat goed te maken, en dat is gelukt. Dit zouden momenteel wel eens de beste mobiele telefoons op de markt kunnen zijn. Zijn ze dat nog steeds als de nieuwe iPhone uitkomt? Dat ligt waarschijnlijk aan je voorkeuren, maar Apple is gewaarschuwd; de lat ligt hoog.

Meer Tech & Gadgets