Top Trending: de beste stad om te wonen is…

i heart…

We geloven allemaal dat we wonen in de beste stad ter wereld. Maar hebben we ook gelijk? Of is het gras toch groener aan de overkant? Gelukkig stelt adviesbureau Mercer jaarlijks een lijst samen met de prettigste steden om te wonen. In totaal gaat het om 231 locaties. Het klassement wordt bepaald op basis van politieke stabiliteit, gezondheidszorg, onderwijs, misdaadcijfers, recreatiemogelijkheden en openbare voorzieningen.

oh, vienna

Voor de 8e keer op rij is Wenen uitgeroepen tot prettigste stad om te leven. Het dankt deze status volgens Mercer onder andere aan een goede prijs-kwaliteitverhouding qua woningen. Ook beschikt de Oostenrijkse hoofdstad over een groot aanbod aan musea, theaters en andere culturele hoogtepunten. Over het algemeen is de levenskwaliteit van de inwoners hoog.

europa aan de top

Europese steden doen het goed in de top 10 van prettigste steden ter wereld. Ook Zürich, München, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Kopenhagen en Basel vertegenwoordigen de lijst. Alleen Auckland en Vancouver krijgen een plaatsje in deze ranking. Overwegend populairdere steden (met de hoogste huurprijzen) als New York, Londen, Parijs en Tokio haalden niet eens de top 30. Verder is Singapore de hoogst genoteerde Aziatische stad (25) en San Francisco de hoogst genoteerde Amerikaanse (29). Gezaghebbende metropolen als Londen, Parijs, Tokio en New York belandden niet eens in de top 30. De hoogst genoteerde Amerikaanse stad is San Francisco, op plaats 29. Leuk om te weten: ons eigen Amsterdam staat op 12.

Meer People & Finance