Art & Design

Top 5: Herenpakken uit de LXRY list 2018

De perfecte Vaderdag cadeau.

Het is bijna Vaderdag, dus de perfecte gelegenheid om je vader te verrassen met een waanzinnig cadeau. Hieronder een Top-5 van de meest verfijnde herenpakken uit de LXRY list 2018. Ben je benieuwd naar de volledige Top-25 suits Lees het in de LXRY list 2018, te bestellen in de shop. 

Isaia

Als je een historie hebt die teruggaat tot 1920 en je je sinds die tijd hebt opgewerkt van eenvoudige stoffen werver tot tailor en uiteindelijk het vak van besproken tailor tot in de puntjes weet te masteren, dan behoor je tot de beste van de wereld en verdien je een hoge notering. Te meer omdat Asaia al vele jaren koploper en trendsetter op het wereldtoneel is.

Asaia.it

 

 

Kiton

Fantastische stoffen zijn een vanzelfsprekendheid bij Italianen. Kiton gaat nog een stap verder. Het gaat hier vooral om het streven naar perfectionisme, tot in het kleinste detail. Denk bijvoorbeeld aan ultiem zijde voor de voering en faro zijde garen om de knopen met de hand aan te zetten. Een pak van Kiton krijgt het ultieme afwerkingsniveau: alleen al de aandacht voor een enkele borstzak is zo groot dat een kleermaker er slechts tien jaar per dag met de hand kan inzetten. Vakmanschap pur sang.

Kiton.it

 

 

Scabal Diamond Chip

Het stoffenhuis Scabal – dat gehuisvest is in Brussel en een eigen weverij heeft in Huddersfield – heeft een laboratorium, waar een select clubje stoffanaten elke dag bezig is unieke doeken te creëren. Het gaat hier allang niet meer om het weven van een S180 wol of een mooie mohair blend. Nee, hier worden stoffen gemaakt met materialen die je doorgaans niet verwacht. Uniek in de wereld is de Diamond Chip, een superfijne wol waarin diamant is verwerkt in een pak gemaakt van deze stof ben je ervan verzekerd dat je shinet.

Scabal.com

 

Brioni

Ingetogen, nooit te veel poespas, clean en puur. Voor een man die het nodig heeft om met schreeuwerige designs, kleuren of overdreven rijke materialen te pronken. Een pak van Brioni is voor de zelfverzekerde man die weet waar hij staat in het leven.

Brioni.com

 

 

 

 

Cifonelli

Dit Franse merk heeft zijn flagshipstore in Parijs nabij het Grand Palais en timmert al sinds 1880 aan de weg. Inmiddels zwaait de vierde generatie de scepter en die heeft het pak met de ‘window pane’ ruit tot kunst verheven. De lijnen lopen zo perfect dat je je afvraagt hoe het technisch mogelijk is. De pakken zijn daarmee wereldwijd in trek en hangen in winkels onder meer in Bevery Hills, Hongkong en Tokio.

Cifonelli.com