Media & Entertainment

'Een-tweetje met Yves': Top 3 best beluisterd

In de podcastreeks het 'Een-tweetje met Yves' gaat Yves Gijrath verder dan de geijkte vragen. Gasten die hem inspireren en intrigeren schuiven aan waarbij het credo 'niet poetsen, maar lullen' centraal staat. Na een indrukwekkende lijst met gasten maken we de balans op. Welke 3 podcasts zijn tot nu toe het best beluisterd?

Tekst: Mical Joseph

3. Thomas Acda

Op een goede nummer 3 staat muziek en cabaret talent Thomas acda. Met zijn fiets aan de hand kwam hij de LXRY-kerk binnenwandelen. Een artiest, uniek in zijn soort. Thomas heeft talloze theatershows, twee films en een roman op zijn naam staan. Yves, als fan van het eerste uur, hoopt tijdens deze podcast nu eindelijk eens het hele verhaal achter de break-up van Neerlands duo Acda en De Munnik te horen.

2. Jort Kelder

Voormalig Quote hoofdredacteur Jort Kelder zorgt voor spannende sferen de podcaststudio. Hij vertelt over de ruzie met multimiljonair Eddy de Kroes en de tralies-cover, de serieus rijken, ‘Maffia-maatje’ Bram Moszkowicz, kogels in zijn brievenbus en Willem Holleeder die ooit op zijn raam klopte. “Opeens zie ik een helm met een enorme neus uit het vizier steken, Dan moet je toch cool blijven.” Ook passeert uiteraard zijn liefdesleven de revue: “Er is wel iets kapotgegaan in mij, ik dacht dat het goed zat.” Er staat wel weer iemand op zijn bucketlist, die hij mee zou nemen naar een eiland.

1. Thierry Baudet

En op nummer 1 van best beluisterde podcasts staat politicus en oprichter van Forum voor Democratie, Thierry Baudet. Vol passie spreekt hij over zijn partij en vooruitstrevende ideeën, maar wanneer hij voor het dilemma komt te staan wie hij het liefst meeneemt naar een onbewoond eiland, buiten zijn familie, blijft het lang stil voordat hij reageert. Op de vraag of hij een andere baan zou willen, is het al snel duidelijk waar zijn hart ligt: “Documentaires maken!” Ook vertelt hij over vriendschap, monogamie in de liefde en als hij zichzelf in drie woorden zou moeten omschrijven is hij er snel uit: “Eerlijk, onstuimig en warm.”

Benieuwd naar de andere podcastgasten? Klik dan hier.