Media & Entertainment

To watch:
5x indrukwekkende docu's op Netflix

'April doet wat zij wil' en dat merkten we deze week maar al te veel aan het weer. Daarom is het de uitgelezen kans om in te loggen op je Netflix-account voor een avondje binge watchen. LXRY zet vijf indrukwekkende documentaires op een rij waarbij onderwerpen als duurzaamheid, impact en doorzettingsvermogen centraal staan. Want, ook al blijven we zoveel mogelijk thuis: wat er zich in de rest van de wereld afspeelt, gaat ons nog steeds allemaal aan.

Tekst: Mical Joseph

Our Planet

In de documentaire Our Planet ontdek je door middel van prachtig beeld en markante voice-over van Sir David Attenborough de mooiste plekjes op aarde en alles wat zij te bieden heeft. De kijker wordt door de makers meegenomen op een weergaloze reis naar de meest bijzondere natuurgebieden op onze planeet. Maak kennis met de ijsberen, walrussen, pinguïns en zeehonden die het moeilijk hebben door de gevolgen van de klimaatopwarming.

Explained: Coronavirus

Netflix komt met de gloednieuwe korte documentairereeks van drie afleveringen over corona welke onderdeel is van de Amerikaanse documentaireserie Explained. In Explained: Coronavirus wordt het jaar 2020 flink onder de loep genomen waarbij het virus centraal staat, de gevolgen van de pandemie worden beschouwd én hoe geprobeerd wordt de wereldwijde gezondheid onder controle te houden. Kortom: een must see in deze roerige periode.

Bethany Hamilton: Unstoppable

De professionele surfer Bethany Hamilton laat in Unstoppable zien hoe zij is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle atleten van haar generatie. Het surf-wonderkind verloor voor haar break through haar arm bij een haaienaanval toen ze dertien jaar oud was. Dit weerhield de vechtster er echter niet van om haar favoriete sport op te geven én gaat Bethany in de huidige tijd ook volop voor het moederschap. Een verhaal over toewijding, doorzettingsvermogen en passie.

The Story of God with Morgan Freeman

Wie denkt aan Morgan Freeman denkt aan de succesvolle, award wining Hollywoodster, maar naast zijn vele mooie films, houdt Freeman er ook van om op zoek te gaan naar antwoorden op levensvragen. In de documentaireserie The Story of God gaat de acteur op zoek naar antwoorden op de grote geloofsvragen van mensen uit verschillende religies en culturen. Want wat is het geloof in een god? Tijdens zijn zoektocht komt hij op de meest historische plaatsen, zoals onder andere de Rotskoepel en de Westmuur van de Tempelberg in Jeruzalem, de Mayastad in Mexico en de Lakewood Church in Houston. Morgan spreekt verschillende mensen en komt zo steeds dichterbij de antwoorden.

 

A Secret Love

A Secret Love vertelt het het liefdesverhaal over het lesbische koppel Pat Henschel en Terry Donahue uit Chicago wat al zeventig jaar speelt. We gaan terug in de tijd: het is 1947 en de twee vrouwen werden verliefd. Een tijd waarin al snel vooroordelen zijn en waar Henschel en Donahue hun ware aard maar moeilijk kunnen laten zien. Het is het begin van een 65-jarige, moeilijke, maar liefdevolle reis naar vrijheid.