To do: Steinbesser, topchefs & kunstenaars

Wanneer gastronomie en design  samen komen

Volgende maand vindt alweer de 5-jarige jubileumeditie van Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Het evenement brengt 6, 7 en 8 oktober topchefs en kunstenaars van over de hele wereld bij elkaar waarbij nieuwe ambachtelijkheid en duurzaamheid centraal staan.

Biologisch & biodynamisch

Drie veelgeprezen topchefs: Kristian Baumann, chef-kok en mede-eigenaar van Noma’s met een Michelinster bekroonde restaurant 108, Daniel Burns, chef-kok en partner bij Tørst en Luksus in New York (eerste restaurant ter wereld bekroond met een Michelinster dat alleen bier-pairings serveert) en Andreas Rieger, chef-kok bij einsunternull (de rijzende ster van de culinaire scene in Berlijn) serveren elk een speciaal tasting menu voor deze plantaardige eetervaring. De chefs gaan daarnaast de uitdaging aan om puur-plantaardig (vegan) ingrediënten te gebruiken die afkomstig zijn van biologisch of biodynamisch teelt uit Nederland, België en Duitsland.

Wanneer 25 kunstenaars servies en bestek maken

Vijfentwintig kunstenaars ontwerpen speciaal voor deze gelegenheid bestek en servies. De kunstenaars buigen zich over verschillende aspecten van de eetcultuur, om bestek en servies te ontwerpen dat de conventies doorbreekt en de eetervaring verrijkt. Het zijn unieke stukken gemaakt van beton, glas, hout, papierpulp, rijst, zout en zilver die het tafelen een performance-achtige sfeer geven. Elke diner setting wordt voorzien van een selectie unieke stukken die de creaties van de chefs accentueren.

Voor een echt unieke avond uit weten we het wel. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar en de The New Yorker heeft er een korte film van gemaakt.

6-7-8-oktober | Loyd Hotel Amsterdam

Meer Wining & Dining