To do: KunstRai

Van woensdag 31 mei tot en met maandag 5 juni vindt in de Amstelhal van RAI Amsterdam de 33ste editie plaats van de KunstRAI/Art Amsterdam. Behalve schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie tonen de ruim 80 deelnemers ook design en sieraden. Alle kunst wordt verdeeld over verschillende ruimtes.

RAW-Edge stand

25 galerieën richten naast hun stand nog een solostand in waarin ze het werk van één van hun kunstenaars extra aandacht geven. Tien jonge galerieën mogen zichzelf presenteren in een kleine RAW-Edge stand.

Focus Antwerpen Galerieën

Focus Antwerpen Galerieën uit Antwerpen zijn uitgenodigd om hun stad, die een internationale reputatie heeft op het gebied van de hedendaagse kunst, op de KunstRAI te vertegenwoordigen. Er is ruimte voor circa zes Antwerpse deelnemers.

A curious affair

Ten behoeve van de startende verzamelaar met liefde voor kunst maar een kleine beurs, wordt een Kunstkabinet ingericht waar werk tot € 1.500,- van veel deelnemende galerieën te vinden zal zijn. Qlick Editions organiseert op donderdagavond 1 juni tevens een avondprogramma voor jonge kunstliefhebbers getiteld ‘A Curious Affair’. De avond wordt afgesloten met een nachtelijke rondleiding met zaklampen over de beurs. Meld je hiervoor wel even aan!

Outsider Art

Speciale aandacht is er dit jaar voor Outsider Art: een kunststroming die zich internationaal in een groeiende belangstelling mag verheugen. Outsider Art is een breed begrip waaronder kunst gerekend wordt van kunstenaars die buiten het reguliere kunstcircuit actief zijn.

Dierentuin

Een groot beeldenplein en een presentatie van het kunst- en designplatform WOW completeren het veelzijdige beeld van de hedendaagse kunst in Nederland waar de KunstRAI al meer dan drie decennia patent op lijkt te hebben. Nadat Annelien Kers de afgelopen jaren de ‘Kersentuin’ organiseerde, wordt het dit jaar een ‘Dierentuin’, met beelden van uiteenlopende kunstenaars.

kunstrai.nl

Omslag foto: Micky Hoogendijk

Meer Art & Design