Kan je een Porsche 911 nog mooier maken?

Wat is je favoriete auto? Dat is een moeilijk te beantwoorden vraag. Want kies je een circuit waardige supercar, een klassieker of een comfortabele daily driver? LXRY heeft er goed over nagedacht en ons antwoord is “alledrie”. Dat klinkt als valsspelen, maar zo’n compromis op wielen bestaat wel degelijk.

Singer Vehicle Design

Singer Vehicle Design uit Californië restaureert, verbouwt en recreëert 25 jaar oude Porsches 911. Op basis van een 911 type 964 (1989 – 1994), die je zelf aanlevert, creëert Singer een moderne supercar die eruitziet als een extra sportieve versie van de allereerste, 50 jaar oude, Porsche.

Update is key

De Singer auto lijkt op een 60s of 70s race-Porsche, totdat je deze naast elkaar zet. Niets is hetzelfde gebleven, behalve de iconische daklijn. Singers carbonfiber schermen zijn breder, lager en aerodynamischer. De bumpers zijn weliswaar geïnspireerd door de eerste 911, maar zijn lichter, stoerder en aerodynamischer. En zo verbetert Singer de gehele auto, de wielen bijvoorbeeld lijken een brede versie van Porsches originele Fuchs velgen, maar worden speciaal voor Singer gemaakt.

Van exterieur tot interieur, Singer levert handgemaakte auto’s op maat. De motor is van Porsche, maar dan wel in drie getunede versies, van o.a. Cosworth (inderdaad, de bouwers van de meest succesvolle F1 motor ooit). Alles wordt aangepakt, behalve de charme en uitstraling. Dit is een echte klassieker. Maar ook een supercar die met de 4.0 liter motor van 390 pk in minder dan 3,5 seconden naar 100 km/u accelereert.

Respect

Singer wil uit respect voor Porsche absoluut niet dat we de auto een “Singer Porsche” noemen. Het is een Porsche, zij hebben er alleen maar wat aan geknutseld. Toch lijkt het ons dat Ferdinand Porsche hun geknutsel zeer zou hebben gerespecteerd.

Wat al dit moois kost? Je moet zelf een basisauto inbrengen, waarna de ombouw begint bij €395.000,00. Maar met alle opties kan dit bedrag nog aardig omhoog.

Meer Cars & Yachts