Uit of thuis naar de sauna?

Voorheen was de sauna een activiteit waar je naar toe ging en wat zich vooral buiten je huis afspeelde. En mocht je de mogelijkheden hebben om dit thuis te installeren, dan kreeg de gehele ruimte waar de sauna stond een nieuw bestemmingsplan.

Met het huidige systeem van Klafs, de S1 breken andere tijden aan. De ontwikkelaars wilden een sauna ontwikkelen die, wanneer niet in gebruik,  minimale ruimte inneemt en geen consessies doet aan comfort of ruimtelijke indeling van een huis. En dat ook nog als een compleet automatisch en mobiel systeem te gebruiken moest zijn.

S1

Ingeschoven is de S1 60 cm diep, ongeveer net zo diep als de gemiddelde kledingkast. Met één druk op de knop ontplooit de S1 zich in slechts 20 seconden in een drie keer zo diepe sauna. Dankzij de gepatenteerde eMove technologie verloopt dit naar eigen zeggen geluidloos en synchroon. De lig- en zitbanken kunnen daarnaast 10 centimeter naar voren worden getrokken en daardoor bied de sauna extra ligcomfort. Om ruzies in huis te voorkomen is de sauna optioneel ook met een extra geïntegreerde bank verkrijgbaar die zonder moeite om te klappen is om comfortabel met z’n tweeën naast elkaar te genieten.

Daarnaast zijn er natuurlijk mogelijkheden voor verschillende uitvoeringen van maten (S/M/L), materialen en kleuren. Wanneer je graag van variatie houdt dan kan je het Sanarium erbij bestellen waardoor je de sauna ook kan gebruiken als een hete lucht bad, een aroma bad, soft-stoom bad en een tropenbad.

Noorderlicht

Om ongelukken te voorkomen is d bediening kidproof door deze met een wachtwoord af te schermen. Persoonlijke muziek wordt via het Relax Audio Systeem via een bluetooth verbinding van de smart phone bediend. En uiteraard is ook het licht af te stemmen dankzij het speciaal voor S1 ontwikkelde systeem Bellasensa voor verschillende moods. Wordt het standje zonsopgang, zonsondergang, vuur, boswandeling of Noorderlicht?

De Klafs S1 sauna heeft al verschillende awards mogen binnenslepen op het gebied van innovatie en design. Onlangs ook de gewaardeerde Red Dot Award 2016.

Beeld: Klafs

Meer Interior & Estate