Thonet pop-up store in Parijs

duitse degelijkheid

De naam Thonet zal misschien niet bij iedereen bekend klinken. Maar toch is het wereldlijk bekend. Bijna iedereen heeft weleens op een stoel van deze fabrikant aangeschoven. Van eetkamers, café’s, kantines tot hedendaagse sterrenrestaurants, het meubelstuk lijkt letterlijk onverwoestbaar. De in 1989 opgerichte firma is één van de oudste familiebedrijven ter wereld. Het speelt vandaag de dag nog altijd een belangrijke rol in de vernieuwingen van de interieurbranche. Door de eeuwen heen levert het bedrijf hoogwaardige meubels voor woningen en openbare gelegenheden, want het is representatief voor de typische Duitse kwaliteit, degelijkheid en functionaliteit. 

gebogen hout

De doorbraak van Thonet kwam in 1859 met de legendarische Weense koffiehuisstoel nr. 14. Michael Thonet had een techniek ontwikkeld waarmee massief beukenhout gebogen kon worden. Daardoor konden eetstoelen massaal geproduceerd worden. Ook in de daaropvolgende industriële periode had het merk een belangrijke invloed. Toentertijd wist het namelijk op grote schaal stoelen te leveren van gebogen staal.

pop-up store

Na jarenlange dienst bewijst de Duitse meubelmaker ook in 2017 zijn vooruitstrevendheid. Zo opent het in maart 2017 namelijk een gloednieuwe, trendy pop-up store in Parijs. Hiervoor is Thonet een samenwerking aangegaan met de Deense meubelstoffenfabrikant Gabriel. Op 140 vierkante meter kunnen de nieuwste stoelen, fauteuils en banken van deze twee partijen worden bewonderd.

De pop-up store van Thonet is tot 24 maart 2017 te bewonderen in de showroom van Gabriel, aan de Place de Valois 4, in Parijs.

Klik hier voor informatie over het evenement.

Meer Interior & Estate