De minimalistische signatuur van Thea van Dijk

een duidelijke signatuur

Sommige kunstenaars hebben een repertoire dat zich maar lastig laat definiëren qua stijl, smaak en beleving. Dat geldt in elk geval niet voor Thea van Dijk Gallery. Deze kunstenares uit Heiloo heeft een inspirerende en duidelijke signatuur die direct in het oog springt. De stijl is al net zo treffend als de bewapende James Bondgirl, een recent portret dat je in een galerie waarschijnlijk niet snel voorbij zal lopen. Inmiddels is Thea van Dijk niet meer weg te denken uit zowel de Nederlandse als internationale kunstwereld.

oost-indische inkt op bladmuziek

Eén van de terugkerende thema’s in Thea’s werk, is het gezicht. De gelaatstrekken in haar schilderijen zijn meestal vormgegeven op een stijlvolle, minimalistische wijze. Daarbij worden vaak alleen de ogen, neus en mond afgebeeld, maar spat de impressie alsnog onmiskenbaar van het doek af. Verder koestert de kunstenares een passie voor het schilderen van fascinerende en kleurrijke stadsgezichten. Maar niet alleen Thea’s vormgeving spreekt tot de verbeelding. Ook de opmerkelijke methoden maken haar werk bijzonder. Alle kunstwerken worden namelijk met Oost-Indische inkt geschilderd op boekpapier of op originele bladmuziek.

bondgirl op het doek

De eerdergenoemde opdracht voor James Bondgirl kreeg Thea toegereikt na haar deelname aan Masters of LXRY 2016. De uitgekozen muze was in dit geval actrice Tonia Sotiropoulou. Deze Griekse schone speelde een kortstondige vlam van 007 in de film Skyfall (2012). Maar dat flitsoptreden gaat een titel als ‘Bondgirl’ niet uit de weg. Thea portretteerde haar in een vervaarlijke positie à la James Bond. Waarna Tonia nota bene haar eerste bezoek aan Nederland bracht. In maart 2017 kwam ze dankbaar naar Nederland om het exemplaar te signeren tijdens de presentatie.

Om in de vurige ogen van Tonia Sotiropoulou te kunnen kijken en de verdere kunstwerken van Thea van Dijk te bewonderen, breng je een bezoek aan Masters of LXRY 2017. Deze grootste premium lifestylebeurs van Europa wordt van 7 t/m 11 december georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

theavandijkgallery.com

Meer Art & Design