The Public House of Art

gallery not gallery

The Public House of Art bestaat als winkel sinds oktober 2015 en staat bekend om hun eigenzinnige aanpak. Ze geloven erin dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn. The Public House of Art gaat naar 2 tot 3 kunstbeurzen per maand over de hele wereld en geven kunstenaars een platform om hun boodschap naar buiten brengen. Die boodschap is gekoppeld aan het thema van hun twee jaarlijks wisselende show. Daarnaast is ook de beleving van essentieel belang; samen met creatief bureau Kessels Kramer is een concept gecreëerd waarin iedereen zich welkom voelt.

De kunst wordt aangeboden in vier maten S, M, L, XL (house, villa, mansion en castle) waarbij de prijzen variëren van €100 voor de kleinste maat tot en met €2.000 voor de grootste.

The devil inside me

Op dit moment is bij The Public House of Art het thema ‘The Devil Inside Me‘ te zien, waarbij het thema verleiding centraal staat. “We zoeken in onze levens vaak een midden, we navigeren tussen het zwart en het wit. We kiezen een van onze eigen 50 tinten grijs. In de winkel zijn deze grijstinten ook terug te zien op de eerste verdieping, maar wat The Public House of Art iedereen gunt, is om zoveel mogelijk in een wereld van ‘bubblegum pink’ te zijn. De roze wolk die ons een stukje van aarde aftilt, de roze bril waardoor het leven net iets rijker kleurt dan monotoon grijs. Samenvattend, when life tells you no, you say yes!”

The Devil Inside Me kan op vele manieren belicht worden, er zijn maar liefst 15 nationale en internationale kunstenaars betrokken bij de start van deze show die hier allemaal hun licht op laten schijnen, te weten: Elizabeth Koning, Carolina Mizrahi, Andrey Kezzyn, Barbara van den Berg, Esther Levigne, Thomas Thijssen, Mariska Karto, Paulina Otylie Surys, Irene Wijnmaalen, Paolo Angelucci, Flore Zoé, Hayo Sol, Tamara Kvesitadze, Valay Shende, Mance van Beers.

The Public House of Art | Nieuwe Spiegelstraat 39 | di-za 10:00 – 19:00 | zo-ma 12:00-19:00

thepublichouseofart.com

Meer Art & Design