Cars & Yachts

Superjacht zoals je die nog nooit hebt gezien

Ontwerper Fernando Romero

In september is het weer zover: dan liggen in de haven van Monaco de meest exclusieve, peperdure superjachten te pronken tijdens de jaarlijkse Monaco Jacht Show. Vorig jaar stal de Italiaanse jachtenbouwer Benetti de show met haar eerste concept jacht, de Se77antasette. Deze revolutionaire superjacht is ontworpen door niemand minder dan de award-winning en internationale ontwerper Fernando Romero. Romero is de meest invloedrijke architect ter wereld, hij begon zijn loopbaan bij Rem Koolhaas in Rotterdam.

Revolutionaire ontwerp

De Se77antasette wijkt met haar 77 meter lengte af van het traditionele concept van jachten die aansluiten bij een rigide horizontale volgorde. In dit revolutionaire ontwerp worden de vloeiende lijnen gecombineerd met complexe structuren. Er wordt een harmonieuze verbinding gecreëerd tussen alle deks.

Superjacht met luxe inrichting

Het entreedek kan worden omgetoverd tot een groot terras met uitzicht op zee waardoor het aanvoelt als een exclusieve spa. De gasten kunnen ontspannen in het water, genieten van een massage of zelfs gebruik maken van de sportschool. De salon kan getransformeerd worden in een open eethoek voor het ontbijt met het hele gezin, in een screeningroom, in een theater of in een dansvloer met een discobal en DJ booth voor feesten met je vrienden.

De mastersuite is een 100 vierkante meter appartement plus een 140 vierkante meter aan privé buitenruimte, waar je je volledig kan afzonderen. Het op maat gemaakte houten bed ligt in het midden van de suite met sofa’s aan beide zijde en een indrukwekkende inloopkast. De grote marmeren badkamer heeft prachtig uitzicht op zee. Het terras is ingericht met comfortabele banken en heeft zelfs een privé zwembad van 1,5 meter diep. Het is ook uitgerust met een vloersysteem dat kan transformeren tot een plek waar helikopters kunnen landen en opstijgen.

Wie nodig jij uit?

Niets leuker dan je vrienden uitnodigen op je superjacht natuurlijk. Dus bevinden zich op het onderste dek twee VIP-huisjes en 4 gastenverblijven. De VIP-huisjes hebben een inloopkast, badkamer en een schuivende glazen paneel dat toegang biedt tot het privé terras. Het gastenverblijf bevindt zich in het midden van het schip. In totaal is er op het 77 meter lange jacht plek voor 12 gasten en 19 bemanningsleden.

Zet maar koers naar de Bahama’s!