De stijl van Amanda Rijff

Succesvolle make-upartist en beauty-expert Amanda Rijff heeft in de afgelopen dertien jaar al meer dan 15.000 bekende en minder bekende vrouwen (en een enkele man) in haar stoel gehad. Daarnaast is zij ook vaste columnist van LXRY magazine. Haar signature look is de Flawless Face: een stralend, natuurlijk gezicht, waarbij het lijkt alsof je nauwelijks make-up draagt. Lees hier over haar stijl.

Deze week maak je ook nog eens kans op een persoonlijke ‘Flawless Face’ beautysessie voor twee. haar boek Flawless en een champagneontbijt in Hotel de l’Europe. Klik hier voor meer info. 

Hoe heeft jouw stijl zich ontwikkeld door de jaren heen? Ik heb altijd een passie voor mode gehad. Door goed te kijken naar de trends en regelmatig nieuwe samenstellingen te proberen ontwikkel je al snel een eigen handschrift en stijl.

Designer van het moment: Gucci, Vetement, Chloe.

Wat is je favoriete gerecht en waar eet je dit het liefst? De Jamaicaanse kip van mijn moeder, daar mag je me voor wakker maken. Verder eet ik graag verse zalm op een bedje van spinazie en gekarameliseerde knoflook.

Dit nummer zet ik graag op repeat: ‘Sorry’ van Beyoncé. En de albums van Moderat.

Wat worden de trends voor volgend jaar (in jouw vakgebied)? The flawless face blijft een gegeven. Dat is opgemaakt zijn zonder er in de basis opgemaakt uit te zien. Daarnaast zien we veel glitter. Zowel op de nagels als op de lippen.

(Online)Kledingwinkel waar je altijd slaagt: Net-A-Porter.com en Mytheresa.com.

Welke app gebruik je voor je inspiratie? Mijn muziekalbum werkt altijd. Headspace is ook een fijne app voor meditatie.

Waar drink je graag champagne? Op een idyllische plek met een mooi uitzicht. Hacienda Na Xamena in Ibiza is hier een mooi voorbeeld van.

Wat typeert jouw kledingstijl? Een beetje Bohemian meets rock chick. Eerlijk gezegd heb ik meerdere stijlen, afhankelijk van mijn bui en werksituatie.

Mijn ultieme droomhuis is: Een huis met een bosrijke omgeving en/of uitzicht op zee. Overigens woon ik heel fijn :-).

Wat is je signature parfum? Ik heb geen signature parfum omdat ik geloof dat parfum emotie opwekt en je afhankelijk van je stemming kunt bepalen waar je behoefte aan hebt. Ik ben fan van de geuren van Le Labo Fragrances, die mix ik graag. Ook Orange Sanguine van Atelier Cologne is een geur waar ik niet meer zonder kan. Escentric Molecules zal niet snel uit mijn parfumgarderobe ontbreken.

Dit accessoire is mij dierbaar: Al mijn ringen zijn me dierbaar en komen met een verhaal. Daarnaast zijn mijn horloges me dierbaar.

Wat streep je binnenkort af van je bucketlist? Onlangs is mijn eerste boek verschenen. Het schrijven van een beauty boek stond al langer hoog op mijn bucketlist. Er zijn eigenlijk al een hoop dat ik heb mogen aftikken, mede door de reizen die ik mag maken. Er staan voor 2017 en 2018 nog een hoop leuke dingen op de planning, maar dit blijft nog even geheim.

amandarijff.com

Meer People & Finance