Jewels & Watches

Spieken bij GASSAN:
de wondere wereld van watchmaking

Om horlogemaker te worden moet je een beetje een vakidioot zijn. Halve maatregelen nemen is geen optie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het werk van een horlogemaker veel aan de verbeelding overlaat. Om toch een beetje een idee te krijgen van wat er voor nodig is om een ware meester van de tijd te worden, organiseerde GASSAN een IWC masterclass watchmaking. Een exclusief gezelschap aan horlogeliefhebbers werd deze dag op de proef gesteld om een IWC masterpiece uit elkaar, maar ook weer in elkaar te zetten.

Tekst: Susan Poeder

Ook IWC-liefhebber Ronald de Boer was op deze avond aanwezig: “Ik verwacht een gezellige avond met een leuke groep horlogeliefhebbers”, vertelt hij voor aanvang van de workshop. “We zien altijd de buitenkant van een horloge, maar het is leuk om ook eens de binnenkant te bekijken. IWC is toch een beetje de Champions League op gebied van horloges.”

Uiteraard draagt hij met trots een IWC om zijn pols. “Ik vind dat het echt een uurwerk dat bij mij past. Het is klassiek, het heeft stijl en een sportieve touch. Je kunt het overdag bij een sportieve outfit dragen, maar ook ’s avonds bij een net pak. In die zin ben ik meer van het klassieke, horloges met diamanten zijn niks voor mij.”

Bekijk hieronder het verslag.