De Unicorn bestaat

Intelligent sporten

Als modern mens sporten we tegenwoordig natuurlijk ook modern. We rennen of fietsen niet meer zomaar rondjes totdat we buiten adem zijn. We hebben een smartwatch, sport app of fietscomputer die ons vertelt hoe moe we zijn.

Dat dit “intelligent sporten” werkt mag duidelijk zijn. Wielrenner Chris Froome heeft zich al naar drie Tourzeges laten leiden door het display op zijn stuur. En ook zomeravondfietsers hebben er baat bij om hun wattage, snelheid en beentempo op waarde te kunnen schatten. Niet alleen helpt deze info om efficiënter conditie op te bouwen, een display motiveert en daagt uit om dat ene trapje extra te doen.

Smartbikes

Dus ging LXRY op zoek naar de allerbeste fietscomputer en vonden we uiteindelijk een fiets. Bij SpeedX zijn computer en racefiets namelijk een geïntegreerde eenheid. SpeedX is een Chinese fabrikant die vorig jaar een aantal smartbikes lanceerde via een zeer succesvolle kickstarter campagne.

SpeedX Unicorn

Inmiddels is het nieuwste model van SpeedX gepresenteerd, en de bijbehorende kickstarter campagne heeft wederom een veelvoud van het gestelde doel opgebracht. Dat is nauwelijks verwonderlijk want deze Unicorn is een juweeltje. Zoals bij alle SpeedX fietsen is de 2,2 inch display een aerodynamisch deel van het stuur. De computer draait op Android en kan draadloos communiceren via WiFi, Ant+ en Bluetooth.

De Unicorn is op alle fronten een technisch hoogstandje, zo is de power meter geïntegreerd in het crankstel en zeldzaam nauwkeurig. Maar ook de rijeigenschappen zijn veelbelovend, mede dankzij het lichtgewicht carbonfiber frame met ingebouwde schokbrekers en de schijfremmen op beide wielen.

In Amerika gaan de prijzen variëren tussen $ 3.999,00 en 6,699,00, afhankelijk van de uitvoering. Bestellingen lopen via de website van SpeedX, en de eerste modellen gaan in mei 2017 geleverd worden.

Meer Tech & Gadgets