Jewels & Watches

Heropening van de gerestylde Gassan slijperij

slijperij gassan diamond in nieuw jasje

De slijperij van Gassan Diamonds  heeft een restyling ondergaan en inmiddels haar deuren weer heropend. De upgrade van de eerste etage is gereed, inclusief een tijdslijn die de boeiende geschiedenis van het familiebedrijf weergeeft. De slijperij is volledig gemoderniseerd, echter met behoud van de authentieke ambiance van de historische diamantslijperij.

Diamond Experience Tour

Amsterdam staat al ruim 425 jaar bekend als City of Diamonds. In de diamant tour van Gassan Diamonds maakt een gids u wegwijs in de eeuwenoude kunst van het diamant slijpen. U krijgt inzicht in het bewerkingsproces van een ruwe diamant tot een oogverblindende briljant en leert alles over het bepalen van de kwaliteit en waarde van de edelstenen.

carat, cut, clarity & colour

Boek een rondleiding door de diamantslijperij en showrooms van Gassan Diamonds en ontdek de importantie van de 4 C’s van het diamant slijpen: carat, cut clarity en colour. De unieke entourage van onze oude diamantslijperij geeft de tour extra schittering en cachet. Tijdens de tour worden echte diamanten in de showroom getoond, waaronder de eigen geslepen diamantvorm, de Gassan 121. De rondleiding wordt afgesloten in The Boutique waar diverse juwelen en horlogemerken verkocht worden.

Boek hier de Diamond Experience Tour