Media & Entertainment

Sneak peek:
LXRY Magazine 40

Bij het thema van dit nummer, LOVE, doelen we op de passie voor vakmanschap, de gedrevenheid om de beste te worden. Een extra bijzonder nummer, met liefde gemaakt, dat op de openingsavond van Masters of LXRY wordt gelanceerd.

Tekst: Susan Poeder & Bart-Jan Brouwer

Beleggen in whisky

Een mooi voorbeeld is Michel Kappen, die zijn passie voor Schotse single malt op Nederlanders wilde overbrengen en gekleed in traditionele kilt door het land scheurde om proeverijen en lezingen te organiseren. Omdat hij daar nauwelijks iets aan overhield, gooide hij het over een andere boeg: beleggen in whisky. Inmiddels is Scotch Whisky International leading in het beleggen in Schotse single malt, is het gezeteld in een strak pand waar 80.000 flessen staan opgeslagen, voorziet het in vermogensbeheer én heeft het de exclusieve Scotch Whisky Investors Club opgericht, met allerlei privileges voor klanten met een inleg van minimaal 250.000 euro. Passie was de pokon voor het zaadje dat Kappen een kleine dertien jaar geleden plantte. Nu is ‘SWI’ een florerend bedrijf.

Liefde op het doek

In dit nummer draait het niet alleen om passie, maar ook om LIEFDE. Die speelt niet zelden een aanwakkerende rol op het vlak van presteren. Neem kunstenaar Selwyn Senatori. Zijn vrouw Irene – achttien jaar jonger, een kop groter, superintelligent, vol humor en bloedmooi – is zijn muze. Haar rondingen, haar lippen, haar oogopslag… alles aan haar doet de kunstenaar in Selwyn zichzelf overstijgen. Liefde in dikke klodders op het canvas. Hoe ze elkaar hebben ontmoet is een verhaal om van te smullen. Dat bovendien nooit eerder in de pers is geweest (kijk dus niet allen naar de geweldige fotografie van John van Helvert, maar léés dat artikel).

En Koen Verweij en zijn Jutta Leerdam, twee wereldkampioenen die elkaar aansporen tot nog betere prestaties op het ijs. “Ik heb nooit echt een idool gehad, maar als ik er één moet noemen, dan is dat Koen”, aldus Jutta. “Ik ken niemand met zo’n winnaarsmentaliteit en zelfverzekerdheid. Als hij denkt dat hij kan winnen, dan doet hij het ook.” Koen en Jutta, recordbrekers op het ijs. Hun Thialf is onze RAI. Net als zij gaan wij alleen voor de eerste plek. Passie en hard werken als alchemistische formule voor goud.

Brullende bolides

Erik Kouwenhoven offert zich wederom op om de snelste auto’s voor je te testen. Aan de Côte d’Azur, in een wereld vol luxe, maakt hij kennis met de nieuwe McLaren GT. Een auto met de focus op praktische inzetbaarheid: een beest op het circuit en tegelijkertijd de ultieme reisauto. Perry Snijders reist af naar Duitsland om de Toyota GR Supra te testen.

“De 2000 GT is misschien wel de coolste Toyota ooit, al was het maar omdat James Bond er ooit mee reed, in You Only Live Twice. Het leverde wel een probleem op: Sean Connery paste niet in de Toyota. Om die reden werd het dak van de auto gezaagd”

Reisreportage Lapland

LXRY’s hoofdredacteur Bart-Jan Brouwer had nog zo’n typisch bucketlist-dingetje liggen: het Noorderlicht spotten en sleeën met husky’s. En dus pakte hij het eerste vliegtuig naar Lapland waar een dik pak sneeuw op ze wacht en een temperatuur van dubbele cijfers onder nul.

“Mijn slede heeft een vermogen van 5 hp (huskypower). Op het moment dat ik de voet van de rem haal, schiet ik werkelijk vooruit – ik kukel bijna van de slede. De honden laten mij uit…”

Culinair

Tijdens een serie culinaire ontmoetingen schuiven stuntproevers De Gooijer & Kappelle aan voor een uitbundig noenmaal. Gast aan tafel is telkens een coryfee met een verrassend lunchverhaal. Dit keer deelt het duo de dis met acteur Frank Lammers. Plaats van handeling: restaurant Voltaire in Boutique Hotel Parc Broekhuizen in Leersum. Ook lees je in dit nummer het verhaal van Jarno Eggen en Cindy Borger, over hun met twee Michelinsterren bekroonde ‘De Groene Lantaarn’. Het succesvolle restaurant verhuisde van Zuidwolde naar Staphorst. “Het voelt echt als een nieuw avontuur.”

Pre-order LXRY Magazine

LXRY Magazine #40 kun je nu alvast bestellen via de onderstaande knop. Zeker weten dat je niets mist? Neem nu een 1-jarig of 2-jarig abonnement op LXRY Magazine en kies wat voor welkomstgeschenk je wilt ontvangen. Kies bijvoorbeeld een van de heerlijke geurkaarsen, laptoptassen of luxe sjaals uit de LXRY Collection (t.w.v. 69 euro), een Oolaboo Skin Defence DNA protective set (t.w.v. 144,95 euro), of een Sodastream (t.w.v. 159 euro).

LXRY Magazine 40 – pre-order