Smart is the new black

Op het eerste gezicht hebben couture en smartphones weinig met elkaar te maken. Maar als het aan Google ligt, gaat dit binnenkort veranderen. De technologie gigant is namelijk een samenwerking aangegaan met Ivyrevel, het modehuis van mede-oprichter en succesvol vlogger Kenza Zuoiten. Dit Zweedse online modehuis wordt ondersteund door H&M en Paypal, en lanceert nu samen met Google de Data Dress.

Coded Couture

De Data Dress wordt deels ontworpen door Google’s Coded Couture App. Dit werkt als volgt; Nadat je de Android app hebt gedownload, vraagt deze toestemming om een week lang je activiteiten te volgen. Vervolgens bepaal je het soort gelegenheid waarvoor de jurk ontworpen moet worden, bijvoorbeeld business, vrije tijd of uitgaan. En dan gaat de app aan de slag.

Maatkleding

Als je deze optie kiest, worden zaken als pasvorm, kleur en materiaalkeuze door de app bepaald. Hiervoor gebruikt het gegevens als het weer en activiteit van de drager. Daarnaast wordt het dessin op maat getekend. Met dank aan o.a. Google Maps, verzamelt de app gegevens als bezochte locaties, fysieke activiteit en afspraken. Hiermee wordt een week in het leven van de drager uitgetekend. Dit resulteert hoofdzakelijk in routes die als patronen op de jurk worden weergegeven. En indien dit ontwerp bevalt, kan de jurk in-app besteld worden.

De Coded Couture App zit momenteel in de beta test fase, en komt later dit jaar uit. Deze technologie is dan uiteraard ook toepasbaar op andere kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan sportschoenen, want in deze markt waarin individuele ontwerpen wijdverbreid zijn, zouden Data Sneakers wel eens the next big thing kunnen worden.

Bekijk hier hoe het werkt.

Meer Tech & Gadgets