Travel & Experiences

Skigebieden buiten de gebaande pistes

Wanneer het op een wintersportvakantie aankomt zijn we geneigd vast te houden aan de vertrouwde omgeving. Gezellig tussen alle andere Nederlanders in de après-ski-bar na een middagje op de latten. Wat wordt het dit jaar: Gstaad, Courchevel, Val Gardena? Voor wie graag ‘out of the box’ denkt en wel van een uitdaging houdt, ging wereldreiziger Christian Clerx, initiatiefnemer van SnowZapper.com voor LXRY magazine 36 opzoek naar onverwachte plekken voor de meest bijzondere ski-ervaring ‘buiten de gebaande pistes’. Ooit met een cowboyhoed op de piste af gegaan?

Tekst: Christian Clerx
Redactie: Annelies Keus

“Het is niet goedkoop en de reis duurt lang, maar daar krijg je wel wat voor terug: twintig meter sneeuw per seizoen, sublieme sneeuwkwaliteiten, sushi tussen het skiën door en afdalingen van een vulkaan.”

NOT FOR THE WEAKHEARTED 

Deze bestemmingen zijn not for the weakhearted, er is wel enige ervaring op de ski’s vereist voordat je je buiten de afgebakende pistes wilt begeven. Ontdek het Wilde Westen van de Verenigde Staten en betreedt de steilste pistes voor de vetste back-country-afdalen in Jackson Hole, Wyoming. Ooit over nagedacht om tussen de bergpieken van de Rocky Mountains te skieën? In skigebied Marmot Basin in Canada zijn de pistes niet blauw, rood en zwart. Maar groen, blauw, black diamonden double black diamond. Voor een sublieme sneeuwkwaliteit die tot onder je oksels reikt en de beste sushi ter wereld binnen handbereik zit je in een van de zeshonderd skigebieden in Japan zeker op de juiste plek. Het is niet goedkoop en de reis duurt lang, maar daar krijg je wel wat voor terug.

HELLO GENIUS

Meer bijzondere skigebieden en een tal van andere bestemmingen lees je in het gloednieuwe magazine #36. Het magazine kun je kopen via de onderstaande button. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 36