Skeletvormig Superjacht

unique circle yachts

We thought we had seen it all… Maar wederom blijkt dit niet zo. Dit verbazingwekkende schip lijkt in geen enkel opzicht op iets dat we je eerder hebben laten zien. Een 128 meter lang prototype jacht, organisch vormgegeven in een skeletachtige constructie van kunststof en glas. Wonderbaarlijk genoeg zal je het nog op de wateren kunnen treffen ook. Want dit concept blijft niet bij een tekening. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er vijf 90 meter lange ‘Unique Circle Yachts’ uit dit opmerkelijke project voortkomen.

zaha hadid

Het superjachtenconcept wordt momenteel tot stand gebracht door de Hamburgse scheepvaartbouwers Blohm+Vos. Het bijzondere design het werk van de beroemde architecte Zaha Hadid. Deze Brits-Iraakse ontwerpster mag dan wel sinds maart 2016 niet meer onder ons zijn. Het heeft haar stempel op enkele baanbrekende creaties niet in de weg gezeten. In oktober 2016 berichtten we je bijvoorbeeld al over het markante Havenhuis in Antwerpen, dat tevens door Hadid ter wereld werd gebracht. Deze succesvolle ontwerpster heeft aandachtstrekkende land marks op haar naam staan zoals het London Aquatics Centre en het Heydar Aliyev Center, Baku. 

ecosysteem

Dat een luxe jacht eveneens een architectonisch hoogstandje zijn, bewees Zaha Hadid met de Unique Circle Yachts. Met betrekking tot deze luxe gevaartes sprak ze als volgt: “Het ontwerp is gebaseerd op de vloeiende dynamiek van het ecosysteem dat we onder het zeeoppervlak treffen. Daarbovenop is het voorzien van alle mogelijkheden van comfort, ruimtelijkheid en veiligheid.” De CEO van Blohm+Voss heeft daaraan toegevoegd: “Het idee van de Unique Circle Yachts” van Zaha Hadid is gemakkelijk aan te passen aan de individuele wensen van de eigenaar. De kracht van het ontwerp ligt dus niet alleen in de functionaliteit en vorm, maar ook in een goede flexibiliteit.” Wat naar alle waarschijnlijkheid inhoudt dat de technische details en kenmerken van het interieur naar wens kunnen worden ingevuld. Maar dat mag ook wel, als je een design yacht van bijna een hectometer lengte aanschaft.

Klik op de foto’s van om dit futuristische prototype te bewonderen.

Meer Cars & Yachts