Sirena 64, een favoriet op de botenbeurs in Düsseldorf

boot DÜSSELDORF

Tout botenliefhebber was weer veelvuldig aanwezig op The Düsseldorf International Boat Show. Een internationaal belangwekkende botenbeurs die in de volksmond ook wel ‘boot Düsseldorf’ wordt genoemd. Van 21 tot 29 januari 2017 waren hier traditiegetrouw de mooiste pareltjes op vaartuigengebied te bewonderen. Zoals de Sirena 64 van Sirena Yachts, één van de favorieten.

Sirena yachts

Mocht de Sirena Yachts niet veel bekendheid oproepen à la Princess of Sunseeker, dan is dat niet wonderlijk. Sirena Yachts is namelijk een gloednieuwe lijn motorjachten die valt onder het Turkse bedrijf Kiraça Holding. Dit werd opgericht in 1998 als produceert van zowel motorjachten als zeilboten. Zo werden er onder de naam Sirena Yachts twee gloednieuwe Sirena-modellen in Düsseldorf gelanceerd, namelijk de Sirena 64 en de Sirena 56. De ’64’ is een beauty met een slim ontworpen boegvorm en dubbele CAT-motoren van c12.9 en 805 Hp. Daardoor bereikt het een ‘consumption efficiency’ van maar liefst 20% hoger dan die van de directe concurrenten. Het jacht wordt op gewenste grootte gebouwd, startend vanaf een ‘bescheiden’ 17 meter.

rechthoekig en glazig

Het exterieur van de Sirena 64 werd ontworpen door scheepsarchitectenfirma Frer Naval Architecture & Engineering. Opvallend is vooral de aandachttrekkende flybridge, ofwel het overkoepelende dek bovenop het schip. Met een grootte van 38 vierkante meter is deze ruimte een royale plek om van het uitzicht te genieten of te ontspannen. Verder zijn vooral de modern-klassieke lijnen bepalend voor de Sirena. De rechtlijnige, niet-gestroomlijnde en verticale bouw geeft het jacht een kordaat karakter. Bovendien leidt deze constructie tot een relatief grote hoeveelheid binnenvallend licht.

interieur: zwart en beige

Het interieur van de Sirena werd ontworpen door Spadolini Design Studio en draait voornamelijk om comfort. Het jacht beschikt over uitnodigende en royale zitplaatsen. De vertrekken doen qua stijl eerder denken aan een trendy appartement dan een grootschalige kajuit. Verder zijn de basiskleuren zwart en beige doorgetrokken door de gehele ruimte. De algehele stijl is licht, ingetogen en uitnodigend. De kernwoorden waarmee de eigenaar van Spadolini de boot omschrijft zijn dan ook ‘ruimtelijk, fris en licht.’

Scroll naar beneden om dit stijlvolle jacht te bewonderen.

Fotografie: Sirena Marine

Meer Cars & Yachts