Boot van het Jaar 2016: de Sherpa

boat of the year 2016

Een creatief watervoertuig dat we kunnen waarderen om zijn eigenzinnige design: de Sherpa van Arcadia Yachts. De opening vond plaats tijdens de Boot Düsseldorf in januari 2016 en een succesvol debuut op het water bij het Cannes Yachting Festival 2016. Sinds dien heeft het jacht inmiddels al twee belangrijke awards gewonnen – de ‘Most Innovative Yacht from 50 to 80 feet’ en bovendien ‘Boat of The Year 2016’ tijdens The World Yacht Trophies 2016.

Bergruimte

Met een lengte van 17,70 en breedte van 5,6 meter is de Sherpa dan wel niet het grootste jacht dat we je hebben voorgeschoteld. Maar qua bergruimte blijft-ie in ieder geval niet achter op de megajachten. Onder het dek van de Sherpa bevindt zich namelijk een riante laadruimte van 140 vierkante meter – 247 kubieke meter. Via een speciaal hijsmechanisme kunnen ‘speeltjes’ als jet ski’s en tenders hier gemakkelijk worden opgeborgen.

dynamiek

Sherpa is een veelzijdig jacht dat zowel kan worden gebruikt voor een dag op water als voor langere afstanden. Denk: als moderne variatie op de vissersboot, midden op de oceaan. De Volvo Penta IPS 600 motoren dragen een high-performance rate. Het relatief “zuinige” verbruik is te danken aan de National Physical Laboratory in Engeland, waar vele testen zijn uitgevoerd. Alles om te bepalen wat de beste afmetingen en vorm zijn voor een zo efficiënt mogelijke hydrodynamische uitvoering.

Klik op de foto’s om de Sherpa te bekijken.

Meer Cars & Yachts