Interior & Estate

Nederlandse designers op Salone del Mobile

De design liefhebbers wisten het natuurlijk al lang, deze week vindt dé designbeurs Salone del Mobile in Milaan plaats. Dit natuurlijk niet zonder designers van ons eigen land.

Tekst: Nathalie Wittendorp

Elk jaar in april vindt Salone del Mobile in Milaan plaats. De beurs heeft een oppervlakte van 210.000 vierkante meter, waarop meer dan 2300 verschillende designers en bedrijven hun mooiste ontwerpen tentoonstellen. Dit jaar zijn er 19 Nederlandse designers en bedrijven te vinden op de beurs. Dutch design is hot.

Kooduu

Nu rustig de zomer om de hoek komt kijken, is Kooduu het product wat je nodig hebt. Al ga je heerlijk varen, rustig op het strand uitblazen of gewoon gezellig op het balkon kletsen, Kooduu maakt het altijd een pretje. De designerlamp van Kooduu is namelijk niet alleen een designerlamp, maar het is ook uitgerust met een speaker en koeler. Een echte must-have als je het ons vraagt.

Piet Boon Collection

Eén van Nederlands beste interieur designers mag natuurlijk niet missen. Piet Boon presenteert de vernieuwde meubilair collectie op Salone del Mobile. Elk meubel van Piet Boon is gepassioneerd gecreëerd met veel detail en verfijnde smaak. Naast interieur, is Piet Boon ook bijzonder goed in het ontwerpen van exterieur, lay-out, on-site styling en nog veel meer.

Jacco Maris Design

Als je specifiek op zoek bent naar verlichting, dan moet je zeker een kijkje nemen bij Jacco Maris. De meeste van zijn producten zijn gemaakt van metaal en staal. De materialen en de eenvoud van het licht, zijn de basis voor Jacco Maris. De producten worden met de hand gemaakt, waardoor er de mogelijkheid is om zelf aanpassingen aan te brengen. Op deze manier heb je straks unieke verlichting in huis.

 

Studio Drift

Een andere designer waar wij dol op zijn is Studio Drift. Ondanks dat ze niet op Salone del Mobile staan, verdienen ze wel een plekje in deze lijst. In hun designs is de connectie tussen natuur, menselijkheid en technologie erg belangrijk. LXRY heeft tevens een samenwerking met Studio Drift, waarin zij gastredacteur zijn van het volgende magazine #38. Dit magazine komt in juni uit.