Travel & Experiences

LXRY tipt:
6x romantische plekjes voor jou en je geliefde

Toegegeven, Valentijnsdag is commercieel. We weten het. Toch hoor je ons niet klagen wanneer onze geliefdes ons verrassen met een heerlijk avondje (of weekendje) uit. LXRY deelt 6 favoriete locaties met jou. Subtiele tip: laat deze browserpagina openstaan op je bureaublad zodat jouw geliefde misschien wel geïnspireerd raakt.

Tekst: Susan Poeder & Ivo Weyel

Slapen

Het Schuilkerkje, Amsterdam, Nederland

Gereformeerden waren vroeger geen lekkertjes; vanaf 1578 verboden ze in Amsterdam alle andere geloven. Dus dook men al biddend onder in schuilkerken. Dit mini-exemplaar, in hartje centrum, met een eigen entreesteeg met geheime code is prachtig gerenoveerd (alles goud dat er blinkt, van het alziend oog tot de Heilige Geest boven het bed). Het is niet veel groter dan het bed, maar wel oneindig hoog. Luxueuze badkamer en vloerverwarming aanwezig. Prijs op aanvraag. Verse rozenblaadjes gesprenkeld op het bed kost € 35 extra. Beter dus een eigen roos mede te nemen en ter plekke te plukken.

Privatemansions.org

Brugwachtershuisjes, Amsterdam, Nederland

Ooit waren het brugwachtershuisjes, waar wachters de bruggen bedienden en boten doorlieten. Nu zijn ze omgetoverd tot volstrekt unieke designhotelkamers. Er zijn er 28 in Amsterdam, van Amsterdamse School tot modernistische jarenvijftigexemplaren. In Noord is er een aan het Noordhollandsch Kanaal (drie verdiepingen hoog). En midden in de Amstel, tegenover Carré, ligt de oudste, anno 1673. SWEETS hotel Amstelschutsluis is alleen per boot bereikbaar is. De schipper die u overzet is in de prijs, €1.200 per nacht, inbegrepen. De andere huisjes zijn een stuk goedkoper, vanaf € 140.

Sweetshotel.amsterdam

The Best of Home Suite, Martin’s Patershof, Mechelen, België

Hotel Martin’s Patershof is gevestigd in een 800 jaar oude kerk in Mechelen, en de beste suite in het huis (vandaar de naam The Best of Home Suite) huist bovenin, recht boven het altaar, halverwege de hemel. De kamer is rond met rondom typisch kerkvormige gekleurde glas-in-loodramen die de suite nu eens rood doen oplichten, dan weer groen, geel of welke kleurcombinatie dan ook. Het gevoel mag dan hemels zijn, het comfort is eigentijds luxueus met een directe WiFi-lijn naar God.

Martinshotels.com

Eten

Vuurtoreneiland, Amsterdam, Nederland

Een keer per dag, vaart er een boot richting een klein eiland in het Markermeer bij Durgerdam. Ongerepte natuur met “wilde” schapen, een vervallen fort en één vuurtoren. Er is ook één restaurant, fraai gesitueerd in een geheel glazen kas waar het lente- en zomerrestaurant plaatsvindt. In de koudere maanden loop je door de smalle gangen van het fort om te gaan dineren in kleine gezelschappen in verschillende ruimtes bij het haardvuur. Romantischer ga je het niet krijgen. Je eet er in en uit de natuur. Het table d’hôte menu wordt volledig op open vuur bereid. Een plek voor een ongewone zinnenprikkelende eetervaring, waarbij je de luxe van puur natuur leert ervaren.

Reserveren moet ongeveer 2 maanden vooruit, maar je kunt altijd even bellen om te vragen of er een plekje vrij is.

Vuurtoreneiland.nl

Het winterrestaurant bestaat uit verschillende kleinere ruimtes waardoor je in intieme setting dineert.

Het decor bestaat uit een kluitje land met wilde schapen en de iconische vuurtoren die stamt uit 1701, het einde van de VOC-tijd.

Brian Boswijk en zijn partner Ester.

Restaurant Meliefste, Wolphaartsdijk, Nederland

Restaurant Meliefste behoort tot de vele toprestaurants die de provincie Zeeland rijk is. Ze zijn niet voor niets voor het tweede jaar op rij de snelste stijger in de Lekker 500. Het restaurant van Thijs en Anuschka Meliefste ligt op een prachtige locatie aan het Veerse Meer en het menu reflecteert al het moois dat de Zeeuwse natuur te bieden heeft op culinair gebied, zowel uit de zee als van het land. Thijs is een jonge, ambitieuze en getalenteerde chef, die door menig collega de hemel in geprezen wordt.

Restaurantmeliefste.nl

L’Air du Temps**, Éghezée, België

Soms is spektakel niet nodig en is luxe gewoon ingetogen. Dat weet Sang-Hoon Degeimbre, chef van het tweesterrenrestaurant L’Air du Temps, uit ervaring. De voormalige sommelier werd bekend met zijn extravagante food pairings en moleculaire keuken, maar verfijnde gaandeweg zijn keuken. Tegenwoordig gooit hij hoge ogen met een ogenschijnlijk simpele aanpak: hij vertrekt vanuit lokale seizoensproducten, veelal rechtstreeks uit de eigen moestuin.

Zo bekend als Sergio Herman of Kobe Desramaults is Degeimbre niet bij het Nederlandstalig publiek, maar toch werd zijn restaurant een bedevaartsoord voor foodies. Er zijn ook vijf hotelkamers voor wie langer van het omliggende natuurlandschap wil genieten.

Airdutemps.be

Strandlodge*, Winterswijk, Nederland

 

“Met de MMMM van Mike”

Aan het water in Winterswijk? Jazeker! Misschien wel een van de grote positieve verrassingen in de Michelingids van 2017, toen de ster werd toegekend. Een onontdekt pareltje volgens hoofdinspecteur Werner Loens. Gelegen op de eerste verdieping van het paviljoen van het in 2011 heropende Strandbad in het meest oostelijke deel van de Achterhoek in Gelderland. Het heeft een trendy lounge en open terras met fraai uitzicht op het water. Hier kookt chef-kok Mike Vrijdag wereldse gerechten met producten uit de regio. Zijn signatuurgerecht: gerookte duif met rode kool, laurier en pinda. Strandlodge is een prachtige locatie voor bruiloften.

Slww.nl

Zoek je meer unieke hotspots in de Benelux? Of de beste plekken om te shoppen? Onze connaisseurs van het goede leven verzamelden de beste plekjes voor jou in het prachtige koffietafelboek LXRY List.