Rolex Daytona: meest legendarische horloge aller tijden

De Rolex Daytona: het horloge that money can’t buy. De enige manier om aan het horloge te komen is het hebben van heel veel geluk, of een hele goede band met een wel connected juwelier. Een lancering van een Daytona is elke keer groot nieuws. De introductie van de nieuwste Daytona vond plaats op afgelopen Baselworld. 

Terug in de tijd

De Cosmograph Daytona is een race-horloge. Niemand weet waar de naam ‘Cosmograph’ vandaan komt. De naam Daytona is logisch. Rolex sponsorde in 1964 al twee jaar de jaarlijkse race van Daytona. Daytona Beach is daarbij een belangrijke en historische plek voor Rolex. De legendarische Sir Malcolm Campbell verbeterde daar snelheidsrecords, met een Rolex om zijn pols. Het horloge was niet heel populair. De beperkte oplages zorgden ervoor dat de cult-status steeg naarmate de jaren voorbij gingen, waardoor het horloge steeds meer waard is geworden.

Rolex Daytona: meest legendarische horloge aller tijden

Het bekendste model, de Paul Newman Daytona, is next level. De geraffineerde rode accenten zorgen voor dynamiek, de wijzerplaat is perfect in harmonie en de drie indexen zijn symmetrisch verdeeld over de wijzerplaat. Het hoogtepunt: de trotse Rolex-kroon op 12 uur. Door de robuuste Oyster-kast leeft het horloge langer leeft dan jij. Gecompliceerd, maar gemaakt om dagelijks te dragen. Het horloge is een samenvatting van luxe. Het uurwerk is aanvankelijk niet ontwikkeld door Rolex. Het eigen uurwerk van Rolex kwam pas in het jaar 2000, het kaliber 3140. Een robuuster, efficiënter en accurater uurwerk. Zonder twijfel een van de beste chronograafuurwerken ter wereld.

Rolex Daytona: meest legendarische horloge aller tijden

Rolex Daytona anno 2016

De nieuwe Oyster Perpetual Cosmograph is uitgevoerd in 904L staal met een monoblok Cerachrom lunette, Rolex’ zelfgemaakte keramieksoort. Een garantie van vijf jaar, en een maximale afwijking van +2/-2 seconde per 24 uur zijn gegarandeerd. Sinds lange tijd lijkt het ontwerp veel dat van de Paul Newman. Het prijskaartje: €9.450 exclusief btw. Het is het dubbel en dwars waard: betrouwbaar, tijdloos, ergonomisch, historisch, efficiënt, iconisch, technisch vooraanstaand, stijlvol, gewild, herkenbaar, waardevast en met ongekende allure.

Horloges van Rolex zijn te bewonderen op de stand van Gassan, tijdens Masters of LXRY 2016, van 8 t/m 12 december in de Amsterdam RAI.

Meer Jewels & Watches