People & Finance

Roland Kahn te gast bij
'Een-tweetje met Yves'

Het is vandaag Business Monday. Wederom doet een inspirerende en intrigerende gast zijn intrede in de podcaststudio van Yves Gijrath. Dit keer ontvangt Yves retailondernemer Roland Kahn tijdens een 'Een-tweetje met Yves'. Kahn vertelt over zijn spiritualiteit en ondernemingen, zijn kijk op de Nederlandse politiek en deelt zijn point of view over het debacle van warenhuis Hudson Bay.

Roland Kahn

Roland is 67 jaar oud, vader van twee zonen en een dochter en volgens Quote 500 in 2018 goed voor 190 miljoen. Kahn is een echte Amsterdammer en groeide op in een joods gezin in Amsterdam-Zuid.  Ooit begonnen als inkoper bij de Bijenkorf, groot geworden met zijn CoolCat-imperium, al jaren retailondernemer pur sang. De ondernemer kent grote successen, maar ook faillissementen en heeft V&D tevergeefs proberen te redden. Een man die geen blad voor de mond neemt en opvallende uitspraken doet.

‘Een-tweetje met Yves’

Kahn heeft spiritualiteit hoog in het vaandel staan. Zo mediteert Roland in India en “gaat spiritualiteit niet over goed en slecht, maar over energie”. Ook is het maandelijkse etentje bij Visaandeschelde met zijn moeder een activiteit die standaard in Ronalds agenda staat. Wanneer hij naar het Amsterdamse restaurant belt, weet het personeel automatisch dat het tafeltje achterin bij de keuken, voor Roland en zijn moeder is. De ondernemer is daar kind aan huis.

“Als je 1 iemand vermoord ben je een moordenaar, als je er 1000 vermoord ben je een generaal”

Roland heeft een duidelijke mening over de Nederlandse politiek. Hij geeft aan dat de meeste politici slechter zijn dan criminelen en heeft Thierry Baudet hoog zitten.

Benieuwd naar het hele gesprek? Luister de podcast hier!