Art & Design

Snoozen met luxueus design

Decoratief en functioneel

Design is trendy, meeslepend en stijgt vaak ook in waarde. Dat maakt het zo geliefd. Toch worden de ontwerpen vaker decoratief gebruikt dan functioneel. Met een tijdloze Marcel Breuer-stoel in de hoek, bijvoorbeeld. Maar het leven wordt veel spannender als design ook daadwerkelijk wordt gebruikt om zijn functie. Probeer zoal maar eens een luxere manier te bedenken om de dag te beginnen, dan door te snoozen met een elegante design wekker.

Enjoy everyday design

De wekker werd ontworpen door Robert Bronwasser voor het label Circa, verschijnt in drie kleuren en is afgewerkt met luxe stof van Kvadrat. Het apparaat is representatief voor het werk van deze industrieel ontwerper. Want hij is van mening dat we vaker van design moeten genieten en houdt er derhalve het motto ‘Enjoy everyday design’ op na. Op Masters of LXRY presenteert Bronwasser daarom tevens een multifunctionele tafel, voor het label Goods. Een lichtgewicht exemplaar met een uniek sandwich-blad dat elegant lijkt te zweven op zijn poten (zie foto). Praktisch ook, want de tafel beschikt over een speciale uitsparing voor het opbergen van bestek en servetten, magazines, snoeren en laders. Alles is mooi, én functioneel en daardoor helemaal ‘Dutch Design’. En om geheel in dit Nederlandse thema te blijven, zie ook de opvallend vormgegeven e-bike, ontworpen voor het merk QWIC. De limited edition fiets is afgewerkt met leren details en een batterij die eigenlijk te mooi is om te verstoppen.

Design Edition

Robert Bronwasser heeft een veelzijdige oeuvre opgebouwd met een persoonlijke signatuur en eigenzinnige aanpak. De afgelopen 25 jaar ontwierp hij een constante stroom van succesvolle producten in samenwerking met innovatieve merken en labels van naam. Zogezegd is hij dit jaar een deelnemer van Masters of LXRY, dat geheel toepasselijk in het teken staat van het thema Design. Dit grootste premium lifestyle-event van Europa wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of hier om tickets te bestellen.

robertbronwasser.com