People & Finance

Meet the Masters:
Rob, Rochelle en
Savana Peetoom

April dit jaar werd bekendgemaakt dat Rob Peetoom na vijftig jaar het stokje overdraagt aan dochter Rochelle. Met tientallen kapperszaken in Nederland, Bali en sinds vorig jaar New York, waar Savana vanaf dag één de scepter zwaait, laat de knipkoning een prachtig imperium na aan de nieuwe generatie.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: Rahi Rezvani
Styling: Pascalle Koldenhof
Visagie en Haar: Juliette den Ouden
Kleding Rob: Yohji Yamamoto
Jurk Rochelle (r): Schiaparelli
Sieraden: Ole Lynggaard by GASSAN
Suit Savana: Claes Iversen
Sieraden: Ole Lynggaard by GASSAN

“Mensen zeggen soms: business with family is moeilijk, maar ik zou het echt op geen andere manier willen hebben”

Rob: “Toen ik net begon met mijn eerste kapperszaak, zei ik tegen mijn zoons: ‘Je moet geen kapper worden. Het is hard werken en je hebt een leuk belegde boterham, maar dat is het.’ Het belangrijkste is dat je liefde hebt voor wat je doet binnen je vakgebied. Het voordeel voor de meiden is dat de beautyindustrie voor vrouwen altijd leuk is.”

Savana: “Ik ben nog echt een baby in het familiebedrijf, maar weet wel alles over haar. Ik knip en kleur niet, maar help wel met uitspoelen en wassen. Het is belangrijk dat ik een klant kan vertellen dat haar lichtblond verven niet in één dag gaat.”

Bekijk het interview op LXRY TV hieronder:

 

Rochelle: “Savana en Rob zijn echt hetzelfde, ik lijk meer op mijn moeder. Savana is daarom ook sterk op de werkvloer in New York: goed met klanten en medewerkers, netwerken, de spirit van de organisatie doorvoeren in de zaak. Ik ben meer behind the scenes. Voor ik in het bedrijf kwam werken, kreeg ik de kans om drie eigen bedrijfjes op te zetten. Dat was een paar jaar hard werken en daar leer je van. Zo zou ik dat ook met mijn kinderen willen doen: hen een budget geven voor een eigen onderneming, of het nu bikini’s zijn of een eigen restaurant. Ik vind het nu fantastisch om met mijn familie te werken en ik kijk op tegen mijn zusje hoe zij de salon in New York runt. Mensen zeggen soms: business with family is moeilijk, maar ik zou het echt op geen ander manier willen hebben.”

Rob Peetoom

Chanel van de kappersindustrie

Savana: “De salon openen in New York was een enorme stap voor ons. Om dat te vieren hebben we de man van een van onze salonpartners, David de Winter, gigantische kunstwerken laten maken waarin de modellen groter zijn dan de gebouwen. Dat is het gevoel dat we klanten willen meegeven als ze bij ons de salon uitstappen: be confident to take on the world.”

Rochelle: “De laatste twee jaar hebben we gemerkt dat het merk Rob Peetoom best sterk is geworden in Nederland. Mensen noemen het nu de ‘Chanel van de kappersindustrie’. Mijn uitdaging voor de komende tijd als CEO: ik heb heel veel ideeën en zie wat er moet gebeuren, maar je kunt maar zoveel. One step at a time. Het is niet dat ik niet per se het bedrijf wil uitbreiden, maar eerst echt de puntjes op de i wil zetten voor een sterke fundering.”

Rob: “Rochelle kan het aan en dat geeft rust. Alleen is ze jong, en ik heb vijftig jaar bagage. Maar de tijden zijn wel veranderd. Ik werkte voor alle bladen en televisie en kreeg daar bekendheid door. Tegenwoordig werkt dat niet meer zo. Nu Rochelle CEO is, kan zij alle beslissingen maken en heeft ze mij als een soort boekwerk om uit te putten. Dat is het leuke, dat ik toch kan blijven adviseren.”

Ook leuk om te lezen: Meet the Masters: Alain Clark en Eva Valery Portis

Motiveren

Rob: “Ik wil verder gaan dan de verhouding baas en werknemer. Als ik aan het eind van de werkdag zie dat jij niet lekker in je vel zit, dan blijf ik even praten. Genegenheid vind ik het belangrijkste wat er is. Ik ben altijd positief ingesteld, meer dan de gemiddelde mens, daar ben ik bewust van.”

Rochelle: “Op hockey zei hij altijd: ‘De bal is altijd van jou!’ En bij tennis zei hij: ‘Het is niet over tot de laatste bal gespeeld is!’ Dat is mijn meest gekoesterde herinnering aan hem. Dat constant motiveren, vroeger in sport en nu in business, dat geeft zo veel energie. Hij hoeft het niet eens uit te spreken, maar hoe hij met je omgaat, geeft je alle kracht. Dat maakt je twee keer zo sterk.”

Savana: “Rob heeft een energie die iedereen heel prettig vindt. Dat vind je niet veel in mensen. Hij is een young soul. Wat gisteren is gebeurd, is gebeurd. Wat morgen gebeurt, gebeurt morgen.”

Rochelle: “Hij stelt iedereen op zijn gemak en als hij er is, is het feest. Mensen gunnen het hem en willen hard voor hem werken. Of ze dat ook voor mij gaan doen…? Time will tell, haha!”

LXRY Magazine #39

Benieuwd naar de rest van het verhaal en de interviews met alle geselecteerde Masters? Het magazine is nu te bestellen via de onderstaande knop. Dit super dikke nummer staat geheel in het teken van Masters of LXRY 2019.

LXRY Magazine 39