Travel & Experiences

LXRY List: Roadtrip tips voor Oost Amerika

Een roadtrip door de Verenigde Staten is groots. Kilometers aan wegen zonder dat je een teken van leven tegenkomt, prachtige natuur en alles is natuurlijk groter in Amerika. Studio Drift neemt ons in twee delen mee op reis langs hun favoriete locaties van de U.S. of A. Deze week: Deel II: de highlights van de east coast.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: Adobe Stock

Cape Canaveral, Florida

Ralph: “Als kind ben ik daar geweest. Die hele Space Coast regio – van de ruimtehaven van het Amerikaanse ministerie van Defensie tot de NASA-lanceerbasis – heeft zo’n groot volume dat er soms verschillende weertypen heersen. Echt bizar. Het laat zien wat mensen in die tijd al konden.”

Kennedyspacecenter.com

Lees ook: Deel I: Roadtrip tips voor West Amerika

Oculus, New York

Ralph: “Het nieuwe metrostation bij het WTC-complex is door Santiago Calatrava ontworpen. Kosten: 4 miljard dollar. Daarmee is ’t het duurste station ter wereld, tevens monument voor de slachtoffers van de aanslagen. Het is een kathedraalachtige ruimte van wit marmer, staal en glas, die volgens de Spaanse architect symbool staat voor een vogel die opstijgt uit een kinderhand. In het dak zit een gat waardoor daglicht de perrons bereikt. Elk jaar op 11 september schijnt de zon om precies 10.28 uur door het gat, een verwijzing naar het moment van de instorting van de laatste toren op 9/11.”

Newyork.nl/world-trade-centertransportation- hub

Omar at Vaucluse, New York

Lonneke: “Een restaurant slash club in de Upper East Side. Echt wel the place to be. Je komt daar de meest fantastische mensen tegen, van Michael Cohen, de voormalig advocaat van Donald Trump, tot filmmaker Spike Lee. Aan het einde van de avond zit iedereen met elkaar te praten.”

Omaratvaucluse.com

Epcot, Orlando

Ralph: “Epcot staat voor Experimental Prototype Community of Tomorrow en doet denken aan de ideeën die Walt Disney had over de bouw van een stad van de toekomst. Na zijn dood werd Epcot een themapark, met als belangrijk onderdeel Future World: dat staat volledig in het teken van ontdekkingen, wetenschap en technologieën van de toekomst. Icoon van het park is Spaceship Earth, waarin je een reis maakt door de ontwikkeling van de communicatie. Verder zijn er paviljoens als Mission: Space (met de heftigste attractie: een raketsimulatie), Test Track (daar kun je zelf een auto testen) en The Land (met een bootje varen langs innovatieve landbouwprojecten en met een hangglider zweven over de wereldwonderen). Leerzaam vermaak.”

Disneyworld.disney.go.com/en-eu/ destinations/epcot

Governors Island, New York

Ralph: “Op dit eilandje, op slechts vijf minuten afstand van Downtown Manhattan, laat je de stadsdrukte van je afglijden. Je hebt er een geweldig uitzicht op de skyline en kunt meedoen aan allerlei culturele activiteiten of genieten van tentoonstellingen, concerten en kunstmarkten. Ook is er een bos vol hangmatten, een bloementuin en gras om op te spelen. Het eiland – vroeger een legerplaats, waar de monumentale vestigingswerken aan herinneren – is van begin mei tot eind oktober geopend voor publiek.”

Govisland.com

St. Elmo Steak House, Indianapolis

Lonneke “Indianapolis is best een zielloze stad, voor Europese begrippen. Je moet iets, dus kwamen we terecht in St. Elmo Steak House, waar ze trouwens niet alleen vlees serveren. Het is een restaurant uit 1902, met obers op leeftijd. In Nederland heb je alleen maar jonge mensen in de bediening. Daar zijn ze in de vijftig, zestig. Het is echt hun baan. Het werd een heel leuke avond. Echt een grappige plek. Als je dan toch in Indianapolis bent en geen idee hebt waar je heen moet, dan is dit een aanrader.”

Stelmos.com

LXRY List 2019

Bij LXRY houden we van lijstjes. LXRY List 2019  is samengesteld door de connaisseurs van het goede leven en bundelt in maar liefst 400 pagina’s het beste van de Benelux. Van must-know smaakmakers, vooruitstrevende CEO’s, bijzondere stijliconen, unieke (horeca)concepten tot de mooiste reisbestemmingen, en veel meer. Bestel LXRY List via de onderstaande knop.

LXRY List 2019