Zeg ‘salute’ tegen de nieuwe Riva

that’s amore…

Een Riva kun je vergelijken met een appartement in Manhattan; hoge kosten, weinig meters. Daar kan veel over gezegd worden, maar het merk is ten alle tijden synoniem voor op-en-top chique kwaliteit tot in de puntjes. In 2017 zal de Italiaanse botenfabrikant ons op twee nieuwe wereldwonderen trakteren: de Riva 56’ and Riva 110’. Al tijdens de Boot Düsseldorf van 20 tot 28 januari 2017 behoorden de kakelverse Riva’s tot de schare aan meest geanticipeerde boten. De twee meesterwerken zijn een symbiose van de traditionele, tijdloze Riva-stijl met moderne innovatie en comfort.

110

De laatste versie van de Riva 110’ wordt vooral geroemd door zijn elegante flybridge – de ‘brug’ met besturing die zich boven het eerste dekniveau bevindt. Met 34 meter aan lengte beschikt het paradepaardje in elk geval over genoeg ruimte om er dagenlang op te kunnen vertoeven. Dankzij het sportieve profiel en gemodelleerde vezelglas maakt hij zichzelf nu al een zeer gewild object. Toch zullen we voorlopig nog geen prosecco kunnen nippen op het achterdak. Het exemplaar zal pas in de herfst van 2017 te verkrijgen zijn. Voorlopig nog geen zomer in Portofino met deze beauty, dus.

56

Klein, maar minstens net zo fijn: de nieuwe Riva 56’ is uniek door zijn gloednieuwe boegvorm. Deze geeft het jacht een strak en vervaarlijk uiterlijk. De Riva 56′ is een minstens zo stijlvolle combinatie van de meest prestigieuze materialen en detaillering. Er is gebruik gemaakt van natuurlijk teakhout en een veelvuldig toegepaste afwerking met lak. Voor dit jacht hoeven we minder geduld te hebben, want naar verwachting verschijnt hij in de late lentedagen van 2017 al op zee.

Klik op de foto’s om deze twee nieuwe schoonheden te bewonderen.

Meer Cars & Yachts