Wining & Dining

Unieke samenwerking: Richard Ekkebus kookt dit weekend in RIJKS

Aankomend weekend kookt chef Richard Ekkebus samen met chef Joris Bijdendijk in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam. Ekkebus' tweesterren restaurant Amber in Hong Kong werd vorig jaar nog uitgeroepen tot het beste restaurant van China.

Tekst: Susan Poeder

Driesterren pressure cooker

Ekkebus werd opgeleid door de grootste Franse namen in de culinaire wereld waaronder Pierre Gagnaire, Alain Passard en Guy Savoy, allen met drie sterren. Na een succesvolle carrière over de hele wereld, ging hij aan de slag als executive chef voor Amber, het Franse restaurant van hotel The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong. Onder zijn supervisie is dit restaurant  uitgegroeid tot het beste restaurant van China, de nr. 7 ranking van Azië en heeft het voor het tiende opeenvolgende jaar twee Michelinsterren.

“Wij doen geen compromis in kwaliteit”

verzekert hij. “Bij Amber streven we ernaar om de beste en meest verse ingrediënten te gebruiken die voornamelijk afkomstig zijn uit Japan en Europa. Grote nadruk wordt gelegd op smaken en op mooie creatieve presentaties met verschillende texturen en kleuren.”

 

Aankomend weekend (26 en 27 januari) slaan chefs Ekkebus en Bijdendijk de handen ineen en creëren een four-hands menu dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner. “Onze gerechten van menu zijn echte Amber-klassiekers” vertelt Ekkebus. “Het is voor ons team inspirerend om te mogen koken in het restaurant van een van de meest iconische musea van de wereld het Rijksmuseum; een locatie met zoveel geschiedenis van mijn thuisland. Het zal ons in staat stellen om in contact te komen met de rijke Nederlandse geschiedenis en met name de Gouden Eeuw waar Hollanders de wereld rondtrokken op zoek naar exotische specerijen. Ikzelf ben een echte culinaire zigeuner en deze tour door Europa, Afrika en Azië is een ware reis in de zoektocht naar inspiratie voor Amber 2.0 “, aldus Ekkebus.

Reserveer

Reserveren kan via de website van RIJKS.  Het menu bestaat uit 8 gangen tijdens de lunch en diner a €180 p.p. Een aanbetaling van 50 euro is vereist.