Beauty & Fashion

House of Men blaast ‘smokingjasje’ nieuw leven in

Smoking/black tie

December staat in het teken van de smoking. Volgens Rick Moorman van mannenmodehuis House of Men is een betere benaming black tie. Omdat het woord smoking niet voldoet aan de historische betekenis daarvan.

Vanwaar de naam ‘smoking’?

We duiken even snel in de geschiedenis. Het woord ‘smoking’ is ontleend aan het ouderwetse rookgedrag van de mannen tijdens diners. Toen trokken zij zich namelijk nog op enig moment terug van de tafel, om gezamenlijk een sigaar te roken. De dames werden in dit geval achtergelaten aan de dinertafel. Dit was in de tijd dat mannen nog echte heren waren en begrepen dat de dames, eenmaal terug, niet zouden genieten van een rooklucht die in de jasjes achterbleef. Derhalve vervingen de mannen tijdens het roken hun dinner jacket voor een fluwelen colbert, het smokingjasje. De reden was simpel, velours neemt de rookgeur op.

Solferino jacket

Rick Moorman stelt voor dat we de komende decembermaand een fluwelen colbert gaan dragen in iedere willekeurige kleur om zo de dames tijdens het feestpartij later niet confronteren met de rookgeur. Op Masters of LXRY presenteert zijn label House of Men dan ook een Solferino Smoking Jacket in fluweel. Het jasje is uiteraard afgewerkt met mooie zijde details, revers, mouwhuis en de zijkanten van het dubbele split. En Rick Moorman geeft graag nog enkele tips die vanzelf dienen te spreken: onder een black tie draagt men lakschoenen, een echte heer draagt een zelfgestrikte strik, een hemd met verdekte knoopsluiting en géén horloge. Wel: een paar mooie manchetknopen.

De jasje zijn verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, donkergroen en rood en zijn alleen verkrijgbaar in de winkel en op Masters of LXRY. De jasjes gaan tot maat 66.

House of Men op Masters of LXRY

Masters of LXRY is het grootste premium lifestyle-event van Europa en wordt van 6 t/m 10 december georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of hier om tickets te bestellen.

rickmoorman.nl